Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Τρικάλων


Με έρευνα αγοράς ξεκίνησε το εορταστικό ωράριο
Αύξηση της αγοραστικής κίνησης περιμένουν τις παραμονές των Χριστουγέννων οι έμποροι
Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα Κυριακή τα εμπορικά καταστήματα της πόλης των Τρικάλων, καθώς από
 χθες κηρύχτηκε η έναρξη του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων.
Παρά το εορταστικό κλίμα που επικρατεί, τις διακοσμημένες βιτρίνες με πολύ μεράκι και γούστο, με στόχο να προσελκύσουν όσους περισσότερους πελάτες γίνεται και την πόλη να έχει ντυθεί στα γιορτινά της, η κίνηση στην τοπική αγορά, ήταν υποτονική κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα εφαρμογής του εορταστικού ωραρίου.
Κίνηση ωστόσο παρατηρείται κυρίως στα καταστήματα των σούπερ μάρκετ και τα κρεοπωλεία, ενώ σε δεύτερη μοίρα έρχονται τα είδη ένδυσης και τα δώρα.
Πάρα ταύτα, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, δεν φαίνεται να πτοούνται. Αντιθέτως είναι αισιόδοξοι για την προσέλευση των επισκεπτών και των τοπικών καταναλωτών έστω και την τελευταία στιγμή παραμονές των Χριστουγέννων.
«Παρά την έναρξη του εορταστικού ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, η κίνηση είναι υποτονική. Ωστόσο αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι ο κόσμος κυκλοφορεί στην αγορά, ενδιαφέρεται για τιμές και είδη που θα χρειαστεί να αγοράσει», σημείωσε ο κ. Χρήστος Μπλουγούρας μέλος της διοίκησης του εμπορικού συλλόγου Τρικάλων και συμπλήρωσε:
«Η ελπίδα των εμπόρων βέβαια ποτέ δεν πεθαίνει, πιστεύουμε ότι ο κόσμος θα βγει έστω και την τελευταία στιγμή να πραγματοποιήσει τις αγορές του, δίνοντας μια ανάσα στους τοπικούς καταστηματάρχες».
Ο κ. Μπλουγούρας αναφερόμενος στην επικρατούσα κατάσταση δε παρέλειψε να υποστηρίζει ότι το φαινόμενο της μειωμένης κίνησης δεν παρατηρείται μόνο στα Τρίκαλα. Παρουσιάζεται στο σύνολο της χώρας με τους καταστηματάρχες να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το μέλλον.
Όσον αφορά τα αίτια της υποτονικής κίνησης, ο κ. Μπλουγούρας απέδωσε στην δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν τα νοικοκυριά στην περιοχή μας και ευρύτερα.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.