Πλημμύρισαν το Σύνταγμα οι αγανακτισμένοι

Πρωτοφανή ανταπόκριση είχε το κάλεσμα των Αγανακτισμένων, σήμερα Κυριακή, καθώς κατά χιλιάδες καταφθάνουν στο Σύνταγμα, Αθηναίοι κάθε ηλικίας.Πρωτοφανής είναι η ανταπόκριση των Αθηναίων στο κάλεσμα των "Αγανακτισμένων", καθώς δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ στο Σύνταγμα, δίνοντας το
 δικό τους παρών στην πανευρωπαϊκή ημέρα διαμαρτυρίας σε 100 πόλεις της ΕΕ.
Χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν χθες το βράδυ την πλατεία Συντάγματος, στη μεγαλύτερη συγκέντρωση του κινήματος των "Αγανακτισμένων".
Η χθεσινή ήταν η πέμπτη ημέρα διαδηλώσεων, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε 100 ευρωπαϊκές πόλεις.


Άτομα διαφόρων ηλικιών έφθσαν στην πλατεία από κάθε γωνία της Αθήνας, με συνέπεια ένα πολύχρομο πλήθος να απλωθεί έως τη Βουκουρεστίου, την Πανεπιστημίου,τη Σταδίου και τη Φιλελλήνων.
Νεαροί παρέμειναν έως το πρωί στις σκηνές τους στη πλατεία, ενώ για την καλύτερη διαμονή τους αυτοοργανώθηκαν συγκροτώντας ομάδες σίτισης, καθαριότητας και ιατρικής περίθαλψης.
Από τη χθεσινή εκδήλωση δεν έλειψαν η μουσική από κρουστά, όπως και τα συνθήματα, τα οποία στην πλειονότητά τους είναι εναντίον των πολιτικών.
Εκτός από τα γνωστά από τις προηγούμενες ημέρες πανό, στα γαλλικά και στα ισπανικά, οι συγκεντρωμένοι στην πρώτη σειρά, μπροστά από τους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, κρατούσαν πλακάτ με γράμματα τα οποία σχηματίζουν το σύνθημα "Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια".
Ασφυκτικά γεμάτοι έφθαναν οι συρμοί του μετρό στο Σύνταγμα, μεταφέροντας χιλιάδες «Αγανακτισμένους».
Ασφυκτικά γεμάτοι έφθαναν οι συρμοί του μετρό στο Σύνταγμα, μεταφέροντας χιλιάδες «Αγανακτισμένους».
Χθες η κινητοποίηση των Αγανακτισμένων απέκτησε πανευρωπαϊκή διάσταση, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες από πολλές χώρες της ΕΕ συγκεντρώνονται στις πλατείες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Συντονίσθηκαν μέσω Facebook και Twitter να κατέβουν σήμερα στους δρόμους και τις πλατείες για "την Ευρωπαϊκή Επανάσταση της 29ης Μαΐου", όπως την αποκαλούν.
«Η πιο μεγάλη βια είναι η φτώχια», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε χθες Κυριακή στο Σύνταγμα.
«Η πιο μεγάλη βια είναι η φτώχια», ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε χθες Κυριακή στο Σύνταγμα.
"Ζητάμε πραγματική Δημοκρατία τώρα. Δεν είμαστε προϊόντα στα χέρια πολιτικών και τραπεζών. Απαιτούμε τώρα πραγματική δημοκρατία. Ενωθείτε μαζί μας, όποια κι αν είναι τα πολιτικά σας πιστεύω για να ακουστούμε όλοι με μια φωνή", αναφέρεται σε μήνυμα στο διαδίκτυο. Στην ειρηνική διαμαρτυρία συμμετέχουν 26 χώρες και 100 πόλεις.
Στο πλευρό των Αγανακτισμένων τάσσεται επισήμως ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος με επιστολή του ζητά "να φύγει όλο το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίστηκε δημόσια αξιώματα, καταστρέφοντας, λεηλατώντας και υποδουλώνοντας την Ελλάδα".
Κατσαρόλες, μπρίκια και μαχαιροπήρουνα, είχαν όλα το δικό τους λόγο... στο Σύνταγμα.
Κατσαρόλες, μπρίκια και μαχαιροπήρουνα, είχαν όλα το δικό τους λόγο... στο Σύνταγμα.
Διαβάστε ακόμη: Τι λέει για το κίνημα της αγανάκτησης ο Θόδωρος Πάγκαλος στη σημερινή του συνέντευξη στο "Εθνος της Κυριακής".
Στο Σύνταγμα με σλίπινγκ μπαγκ
Κατά εκατοντάδες συρρέουν και πέμπτη μέρα σήμερα Κυριακοί νέοι αλλά και κάθε ηλικίας Αθηναίοι, στην συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», στο Σύνταγμα.
Κατά εκατοντάδες συρρέουν και πέμπτη μέρα σήμερα Κυριακοί νέοι αλλά και κάθε ηλικίας Αθηναίοι, στην συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», στο Σύνταγμα.
Οπως και την Παρασκευή, και παρά τη βροχή, μεγάλη ήταν και χθες,. Σάββατο, η προσέλευση στην κεντρική πλατεία της Αθήνας, όπου νέοι κυρίως, αλλά και πολίτες κάθε ηλικίας, υποστήριζαν τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στα πανό στα ελληνικά, ισπανικά και ιταλικά.Αλλοι κουβαλούσαν μαζί τους κατσαρόλες που τις χρησιμοποιούσαν ως κρουστά και άλλοι μουσικά όργανα. Κεντρικό σύνθημα "πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω".

Στο διαδικτυακό κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση ανταποκρίθηκαν ξανά και οι Θεσσαλονικείς. Η προσέλευση των διαδηλωτών στην παραλία της πόλης, άρχισε στις έξι το απόγευμα ενώ μέρα με τη μέρα στήνονται και περισσότερες σκηνές.
Παράλληλα εκατοντάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έφθασαν στο Λευκό Πύργο με τα ποδήλατά τους και στη συνέχεια έκαναν ποδηλατοπορεία στους δρόμους και τις γειτονιές της πόλης.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.