Απίστευτο κι όμως ελληνικό!


Τέλη κυκλοφορίας «λιμουζίνας» για τις νεκροφόρες
Ούτε νεκρούς με ζωντανούς δεν φαίνεται να διαχωρίζει το κράτος όταν έχει σκοπό να εισπράξει όσα του χρειάζονται! Δεν εξηγείται αλλιώς η απόφαση του υπουργείου να
 θεωρεί πλέον αυτοκίνητα πολυτελείας τις νεκροφόρες, στέλνοντας και τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας στους ιδιοκτήτες τους. Οι ιδιοκτήτες των γραφείων κηδειών, δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν είδαν τα αστρονομικά ποσά που ζητά το υπουργείο για τέλη κυκλοφορίας. Η αύξηση των τελών κυκλοφορίας σε κάποιες περιπτώσεις φθάνει έως και 1.000%. Για τα ίδια αυτοκίνητα ως επαγγελματικά, πλήρωναν από 95 και 200 ευρώ, ενώ τώρα καλούνται να καταβάλουν από 800 έως 1.300 ευρώ. Αυτό δε που τους εξέπληξε πέρα από το ποσό, είναι ο χαρακτηρισμός της νεκροφόρας, ως λιμουζίνα! Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μιχάλης Παναγιώτου, «Ας πάρουν οι βουλευτές τις νεκροφόρες να πάνε τη βόλτα τους ή γιατί όχι να τα οδηγήσουν για βουλευτικά αυτοκίνητα αφού θεωρούνται αυτοκίνητα λιμουζίνες και πολυτελείας. Πραγματικά έχουμε αιφνιδιαστεί. Στο εξωτερικό μπορεί να χαρακτηρίζονται οι νεκροφόρες ως ΙΧ αλλά δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας. Πολλοί συνάδελφοι δε που πήγαν να καταθέσουν πινακίδες τους ζήτησαν να καταβάλλουν και τα αντίστοιχα τέλη κυκλοφορίας αναδρομικά».
Τι κι αν προσπαθούν οι ιδιοκτήτες να εξηγήσουν ότι οι νεκροφόρες είναι καθαρά επαγγελματικά αυτοκίνητα; Το ελληνικό Δημόσιο, όπως λένε, πιστεύει ότι «ο καθένας μπορεί να πάρει τη… νεκροφόρα του και να πάει διακοπές ή σε μια ταβέρνα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τη… λιμουζίνα του»! Έτσι λοιπόν, όπως αναφέρει και ο κ. Παναγιώτου, «Θα περιμένουμε από τα υπουργεία μέχρι την Τέταρτη να έχουν πάρει πίσω την απόφασή τους και αν δεν το πράξουν, συγκαλούμε έκτακτο Δ.Σ. της Ένωσης Γραφείων Τελετών Θεσσαλίας-Δυτικής Ελλάδας-Ηπείρου και Ιονίων Νήσων για να αποφασίσουμε την κάθοδο στην Αθήνα με τις… ΄΄λιμουζίνες΄΄ μα παίρνουν θέση στο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στο Σύνταγμα». Αξίζει να σημειωθεί δε ότι δεν υπάρχουν στην αγορά νεκροφόρες χαμηλού κυβισμού ώστε να μειωθούν τα τέλη, οπότε αναπόφευκτα οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών οδηγούνται στην αγορά ακριβών αλλά και υψηλού κυβισμού αυτοκινήτων.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.