Κινητοποίηση χθες στην «Τρίκκη»

Κτηνοτρόφοι, εργαζόμενοι και συνεταιριστές αντέδρασαν στην απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. για την πρόσληψη Γιαννιώτη διευθυντή – Εν μέσω καταγγελιών δηλώσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους
Σε κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου για την
πρόσληψη γενικού διευθυντή προχώρησαν χθες κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος «Η Τρίκκη».

Στις 11 το πρωί, κτηνοτρόφοι κρέμασαν στην κεντρική είσοδο πανό το οποίο έγραφε «κάτω τα χέρια από την Τρίκκη» και υπό τους ήχους αγωνιστικών τραγουδιών που μεταδίδονταν από μεγαφωνική εγκατάσταση, ξεκίνησαν την κινητοποίησή τους. Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας κ. Γιώργος Βαϊόπουλος έδωσε το λόγο σε παραβρισκόμενους να χαιρετίσουν την κινητοποίηση.
Από την πλευρά της διοίκησης της ΕΑΣ Τρικάλων, μίλησαν ο διοικητικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Κώστας Τσίγκας ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον της απόφασης των συναδέρφων του, μελών του Δ.Σ. του Εργοστασίου να προσλάβουν ως γενικό διευθυντή τον κ. Μέρτζο από τα Ιωάννινα, τονίζοντας ότι «αυτοί που ψήφισαν είχαν δεσμευθεί ότι θα προσληφθεί Τρικαλινός διευθυντής». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κύριος Στέφανος Ντάκος από τη μείζονα αντιπολίτευση που άσκησε κριτική στις επιλογές της πλειοψηφίας και ο κ. Θανάσης Γάτσιος, ο οποίος έκανε λόγο για «αντισυνεταιριστικές πολιτικές που προωθούνται στη διοίκηση της ΕΑΣΤ και του Εργοστασίου», αλλά και για «πολιτικές ξεπουλήματος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ». Την κινητοποίηση χαιρέτισαν, παρότι δεν παραβρέθηκαν και οι διοικητικοί σύμβουλοι κύριοι Κώστας Βράντζας, Θανάσης Ντοβόρης και Βασίλης Ανδρέου.
Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Εργοστάσιο κ. Δημήτρης Κυρίτσας, μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Σήμερα όλοι κάνουμε την αγωνία μας κραυγή και κατακρίνουμε την απόφαση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. να προσλάβει γενικό διευθυντή. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι εισήγηση και πρωτοβουλία του προέδρου του Δ.Σ. κ. Μαράβα με τις ευλογίες του προέδρου της ΕΑΣ κ. Λιούτα. Οι συγκεκριμένοι με τις πρακτικές τους, την αδιαλλαξία τους και την απίστευτη εμμονή τους, υπονομεύουν το μέλλον της επιχείρησης». Ο πρώην διευθυντής του Εργοστασίου κ. Θανάσης Καλεσάκης αναφέρθηκε στην πορεία της συνεταιριστικής γαλακτοβιομηχανίας, τονίζοντας «πέρυσι παρά την κρίση, ο ετήσιος τζίρος ανήλθε στα 16,5 εκ. ευρώ, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2011, καταγράφεται αύξηση της τάξης του 9%. Το δίκτυο πωλήσεων έχει επεκταθεί, όπως και ο κτηριακός εξοπλισμός». Συνεχίζοντας ανέφερε: «Οι παραγωγοί απολαμβάνουν τις καλύτερες τιμές Πανελλαδικά με το Εργοστάσιο να προσφέρει σιγουριά».
Ακολούθως αναφέρθηκε επί προσωπικού: «Στις αρχές του 2010 με προειδοποίησαν οι Μαράβας και Τσιμπούκας: φύγε γιατί θα σε πάρουν το κεφάλι». Ο ίδιος τόνισε ότι συνταξιοδοτήθηκε κατόπιν αυτού, παρότι θα μπορούσε να συνεχίσει στη θέση του διευθυντή. Αναφέρθηκε στην πρόσληψη γενικού διευθυντή επισημαίνοντας ότι «οι κύριοι Μαράβας, Τσιμπούκας και Ιακωβάκης γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια τις δικές τους δηλώσεις προχώρησαν στην πρόσληψη του Γιαννιώτη κ. Μέρτζου», παρότι στο Εργοστάσιο υπάρχουν άξια στελέχη οι κύριοι Καραθανάσης, Πολύζος και Μπαλατσούκας.
Καταλήγοντας κάλεσε σε επαγρύπνηση τους κτηνοτρόφους, τους συνεταιριστές και τους εργαζόμενους για να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της «Τρίκκης».
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ. κ. Δημήτρης Αρμάγος αναφέρθηκε στις προειδοποιήσεις που ο ίδιος είχε απευθύνει στους εργαζόμενους, χρόνια πριν, ότι «δε θα μείνει η ΤΡΙΚΚΗ έξω από το χορό της επίθεσης στις συνεταιριστικές οργανώσεις» και χαρακτήρισε ελπιδοφόρο το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι και οι κτηνοτρόφοι ανοίγουν το δρόμο για την υπεράσπιση των συνεταιριστικών συμφερόντων.
Ο πρόεδρος της ΕΑΣ Καλαμπάκας κ. Δημήτρης Κόττης που μετέχει και στη γ.σ. του Εργοστασίου, αφού επέκρινε την πλειοψηφία της διοίκησης για τις επιλογές της, την κάλεσε να επιβεβαιώσει την απόφαση της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με την οποία ο γενικός διευθυντής θα είναι από τα Τρίκαλα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «πολλοί δικοί μας έχουν περισσότερα προσόντα».
Η κινητοποίηση έκλεισε με ομιλία του κ. Βαϊόπουλου ο οποίος αρχικά τόνισε: «Αυτό το Εργοστάσιο δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Είναι ιδιοκτησία των συνεταιριστών, αγελαδοτρόφων και προβατοτρόφων και ανήκει σε όλες τις γενιές των παραγωγών και των εργαζομένων που στήριξαν με την παραγωγή τους, που δούλεψαν για να φτάσει ψηλά». Συνεχίζοντας είπε τον κ. Μαράβα «ψεύτη που δεν πρέπει να είναι πρόεδρος μιας και έλεγε πως δεν θα έρθει ο Μέρτζος στην Τρίκκη, αλλά τελικά ήρθε».
Στη συνέχεια έκανε λόγο «για μεγάλα αφεντικά της περιοχής, στα πρότυπα των αγάδων» κατονομάζοντας τους κυρίους Λιούτα και Μαράβα. Κάλεσε μάλιστα, τους εργαζόμενους «αν μπουν αυτοί, ή ο κ. Μέρτζος στο Εργοστάσιο να τους ρίξουν γιαούρτια». Καταφέρθηκε εναντίον του τελευταίου, τονίζοντας ότι «άποψή του είναι ότι δεν πρέπει να υπάρχει συνεταιριστική οργάνωση, αλλά ιδιωτική πρωτοβουλία» προσθέτοντας «αν δεν πιστεύει στους συνεταιρισμούς να πάει να δουλέψει σε ιδιωτική επιχείρηση».
Καταλήγοντας προειδοποίησε ότι «εμείς οι παραγωγοί θα είμαστε εδώ γιατί είμαστε συνεταιριστές και θα παραμείνουμε να αγωνιστούμε». Κάλεσε, δε, την ομάδα των έξι διοικητικών συμβούλων της ΕΑΣ Τρικάλων που διαφώνησαν με τη συγκεκριμένη επιλογή «να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να δουν τι τους ενώνει».
Τέλος, τόνισε: «Η πόρτα της ΤΡΙΚΚΗΣ είναι πολύ μικρή για να μπει μέσα ο κ. Μέρτζος. Αν μπει μέσα να προσέχει πως περπατάει και τι θα κάνει, κι αυτό δεν είναι απειλή».
Να σημειωθεί ότι παρών στην κινητοποίηση ήταν και ο διευθυντής της ΕΑΣΤ κ. Νίκος Λάζος.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.