Αλλιώτικη φέτος η Τσικνοπέμπτη


Στρέφονται στα φτηνά κρέατα οι Τρικαλινοί-Πτώση καταγράφουν τα κρεοπωλεία της περιοχής
Η Τσικνοπέμπτη για τους «περήφανους» Τρικαλινούς κρεατοφαγάδες μέχρι και πριν μερικά χρόνια σήμαινε ποικιλία κρεάτων στα κάρβουνα με την πόλη να «παραδίνεται» στη «τσίκνα» όπως το
απαιτούσε η μέρα. Πλέον όμως φαίνεται ότι η οικονομική στενότητα άρχισε να επηρεάζει σημαντικά τις ζωές των Τρικαλινών ακόμη και τις ημέρες εκείνες που για κάποιο λόγο θεωρούνται ξεχωριστές.
Αυτό καταγράφεται τόσο από την κίνηση όσο και από τις επιλογές των Τρικαλινών στα κρεοπωλεία. Όπως τονίζει ο πρόεδρος των κρεοπωλών κ. Θεόδωρος Ευθυμίου, «Φαίνεται πλέον ότι υπάρχει μία πτώση και στον κλάδο των κρεοπωλείων που κυμαίνεται στο 10-15% ενώ για σήμερα πολλοί θα στραφούν σε πιο οικονομικά κρέατα όπως είναι το χοιρινό ενώ δεν αναμένεται να ξεφύγουν σε ποσότητα». Έτσι λοιπόν παϊδάκια, αρνάκι κοκ μένουν εκτός για πολλά οικογενειακά καλάθια που θα αναζητήσουν οικονομικότερα προϊόντα για το αποψινό τραπέζι της τσικνοπέμπτης.
«Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο κόσμος έχει τόσα οικονομικά προβλήματα που δεν έχει όρεξη να σχεδιάσει ή να ασχοληθεί με γιορτές κτλ. Θα μπορούσε κανείς να πει αστειευόμενος, αλλά ισχύει, ότι σιγά σιγά μας κόβεται και η όρεξη». Για όσους πάντως θα αποφασίσουν να περάσουν το βράδυ στο σπίτι τους, να σημειωθεί ότι το χοιρινό ξεκινά από 4-6 ευρώ ανάλογα με το σημείο του ζώου ενώ τα παϊδάκια αρνιού κυμαίνονται στα 9 ευρώ. Από την πλευρά του πάντως ο κ. Ευθυμίου, τονίζει ότι οι Τρικαλινοί καταναλωτές δεν θα πρέπει να ρίξουν την ποιότητα των προτιμήσεών τους καθώς και να εμπιστεύονται τα κρεοπωλεία της γειτονιάς για τις αγορές τους.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.