Μπουλντόζες στην Ε.Ο. Τρικάλων – Λάρισας

 Η ανάπτυξη των δύο εργολαβιών γίνεται σταδιακά, προχωρά κανονικά η εξέλιξή τους
Ξεκίνησε η ανάπτυξη δύο εργολαβιών με τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό, στο δρόμο Λάρισας-Τρικάλων, όπως κατέγραψε χθες ο φακός της ΕΡΕΥΝΑΣ. Πρόκειται για την παράκαμψη Φαρκαδόνας και για
το κομμάτι από το Μεγαλοχώρι μέχρι τον Κλοκωτό. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης στην ΕΡΕΥΝΑ για το συγκεκριμένο έργο, η ανάπτυξη των δύο εργολαβιών γίνεται σταδιακά, προχωρά κανονικά η εξέλιξή τους και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να μιλάμε για ολοκληρωμένη ανάπτυξη προς όφελος του συνόλου του έργου.
Παράκαμψη Φαρκαδόνας
«Έργο ζωής για την Θεσσαλία» χαρακτήρισε την ολοκλήρωση του δρόμου Λάρισας – Τρικάλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του κατά την υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση της πρώτης από τις τρεις εργολαβίες που εκκρεμούν ώστε να αποδοθεί στους Θεσσαλούς ένας σύγχρονος, ασφαλής και λειτουργικός αυτοκινητόδρομος.
Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας έστειλε μήνυμα στις εργοληπτικές εταιρείες να προχωρήσουν τα έργα με ταχύτητα διασφαλίζοντας την υψηλή ποιότητα στην κατασκευή τους, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της αιρετής Περιφέρειας πρόκειται να παρακολουθούν διαρκώς την πορεία των έργων.
Το έργο
Όσον αφορά το έργο «Ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας κατασκευής παράκαμψης Φαρκαδόνας», είναι προϋπολογισμού 10.824.000 Ευρώ και η προσφερθείσα έκπτωση είναι 41%.
Η υπογραφείσα σύμβαση για εργασίες δαπάνης ποσού 6.719.510,85 Ευρώ αφορά την κατασκευή των ακόλουθων εργασιών:
- Ολοκλήρωση του τμήματος της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων από Χ.Θ. 33+000 έως Χ.Θ. 37+000 μήκους 4.000 μ.
- Ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Φαρκαδόνας στη Χ.Θ. 34+150.
- Ολοκλήρωση των τεχνικών έργων για την αποχέτευση – αποστράγγιση της οδού.
- Ολοκλήρωση της ΄Ανω διάβασης στη Χ.Θ. 36+167 της αγροτικής οδού προς Παναγίτσα.
- Συμπλήρωση των έργων μετατόπισης του αγωγού καυσίμων στην περιοχή της εργολαβίας.
Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 18 μήνες και η εκτίμηση του αναδόχου είναι ότι οι εργασίες θα εκτελεστούν αρκετά νωρίτερα, εφ’ όσον δεν υπάρξουν απρόβλεπτα εμπόδια.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.