Προχωρά η Τρικάλων -Λάρισας







Στο πολύπαθο έργο που αφορά στην ολοκλήρωση της Εθνικής Οδού Τρικάλων -Λάρισας, σε ένα δρόμο που στοίχισε τη ζωή σε πολλούς ανθρώπους, βυθίζοντας στο πένθους, ουκ ολίγες φορές την τοπική κοινωνία και όχι μόνον, βρέθηκε χθες, το πρωί
 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός.
Ο κ. Αγοραστός επισκέφθηκε το σημείο, όπου εκτελούνται οι εργασίες, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε σε σειρά έργων που υλοποιούνται στο ν. Τρικάλων, μέσα από το ΕΣΠΑ, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, κ. Χρήστο Μιχαλάκη, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη, κ. Ευθύμη Ρεντζιά, τους Περιφερειακούς Συμβούλου, κ. Γιώργο Τσίγκα, Ντίνο Μπάρδα, Ελένη Αργυροπούλου -Καλλιάρα και Χρήστο Γακόπουλου, καθώς επίσης και υπηρεσιακούς παράγοντες.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο κ. Αγοραστός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον ανάδοχο του για την πορεία των εργασιών, ζητώντας την επίσπευση τους. Ως γνωστόν, πρόκειται για την συνέχιση της εργολαβίας για την κατασκευή της Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας, ύψους 22.500.000 εκατομμύρια ευρώ. Η προθεσμία ολοκλήρωσης και περαίωσης του έργου είναι σε 24 μήνες, δηλαδή έως την 21/07/2013.
«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς»
Την ικανοποίηση του για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, λέγοντας ότι προχωράμε με γρήγορους ρυθμού και ευελπιστούμε να συνεχίσουν οι εργασίες με αυτό τον ρυθμό, ούτως ώστε να είμαστε εντάξει στην προθεσμία μας.
«Πρόκειται για ένα έργο, το οποίο ζητά όλη η Θεσσαλία, ένα έργο που πλήρωσαν με τις ζωές τους πολλοί άνθρωποι, ένα έργο, του οποίο ο φόρος αίματος είναι μεγάλος και αισιοδοξούμε να το ολοκληρώσουμε στην ώρα του και αισιοδοξούμε να τελειώσει, γρήγορα» δήλωσε με έμφαση ο κ. Αγοραστός.
Η εργολαβία
Στην παρούσα εργολαβία περιλαμβάνονται οι υπολειπόμενες εργασίες που δεν ολοκληρώθηκαν από τις προηγούμενες εργολαβίες, προκειμένου να ολοκληρωθούν τα τμήματα της Ε.Ο. Τρικάλων -Λάρισας. Μεταξύ των άλλων, προβλέπεται η ολοκλήρωση της κατασκευής των ανισόπεδων κόμβων Γεωργανάδων, Πετρόπορου και Ταξιαρχών. Επίσης, το τμήμα της εργολαβίας "Κατασκευή Γέφυρας Πηνειού στο Κουτσόχερο μετά των προσβάσεων" περιλαμβάνει την ολοκλήρωση κατασκευής του τεχνικού της γέφυρας του Πηνειού, στο Κουτσόχερο, των προσβάσεων της Γέφυρας Πηνειού, την κατασκευή αγροτικών δρόμων, παράλληλα με την αρτηρία και τον ηλεκτροφωτισμό της αρτηρίας στη γέφυρα, καθώς και του κόμβου Κουτσόχερου. Όπως τονίζεται «η συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης και περαίωση του έργου είναι 24 μήνες, δηλαδή έως την 21/7/2013, ενώ προτεραιότητα στην εξέλιξη των εργασιών κατασκευής δίδεται στα τμήματα που μπορούν να ολοκληρωθούν άμεσα και θα αποσυμφορήσουν την κυκλοφορία της Εθνικής Οδού».
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.