Η Φάρμα του Κόζιακα

Σπάνια είδη του ζωϊκού βασιλείου στον κάμπο!
Η Φάρμα "Κόζιακας" βρίσκεται στον κάμπο, Βαλτινό Τρικάλων, απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων και 25 χιλ. από την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα.
Οι πελάτες προέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας. Και οι προτιμήσεις τους αφορούν σε ότι πιο σπάνιο υπάρχει στο ζωϊκό βασίλειο και μπορεί να φιλοξενηθεί με ασφάλεια σε κάθε ελληνικό σπίτι.
Το τηλέφωνο βουίζει όλη τη διάρκεια της ημέρας και ο Κωνσταντίνος Βότσιος, ιδιοκτήτης της «Φάρμα Κόζιακας», προσπαθεί να απαντήσει και να δώσει εξηγήσεις στις απορίες και απαιτήσεις των πελατών.
Ποιες είναι αυτές και τι θέλουν να αγοράσουν για το σπίτι τους; Αράχνη ταραντούλα, φίδια, όπως πίθωνες, σπάνια είδη παπαγάλων, λάμα, πανάκριβες ράτσες αλόγων, και ότι πιο παράξενο υπάρχει σε κατοικίδια ζώα.
Πού βρίσκεται
Η Φάρμα "Κόζιακας" βρίσκεται στον κάμπο, στο νομό Τρικάλων, απέχει μόλις 15 χιλιόμετρα από την πόλη των Τρικάλων και 25 χιλ. από την Καλαμπάκα και τα Μετέωρα. Καθώς επίσης και 35 χιλ. από το χιονοδρομικό κέντρο του Περτουλίου.
Ο επισκέπτης παράλληλα μπορεί να συνδυάσει μια σειρά από ενδιαφέρουσες επισκέψεις στα πανέμορφα μέρη της περιοχής. Η Φάρμα, αναφέρει στην ΕΡΕΥΝΑ ο υπεύθυνος διαχείρισης Κωνσταντίνος Βότσιος, είναι ένας χώρος που δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη να συναντήσει, να γνωρίσει και να αποκτήσει σχεδόν όλα τα ζώα του ζωικού βασιλείου της γης.
Τα ζώα που εκτρέφονται σε αυτή πληρούν όλες τις προδιαγραφές υγιεινής. Εισάγονται και διατίθενται πιστοποιημένα με βάση τους διεθνείς κανόνες και τους κτηνιατρικούς ελέγχους.
Στην Φάρμα ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει όλα τα είδη άγριων και εξωτικών ζώων και παραγωγικών ζώων. Επίσης, διατίθενται προς πώληση εξωτικές ράτσες φασιανών, Παγώνια, Κύκνοι, Στρουθοκάμηλοι κ.α.
Πελάτες
Ποιοι είναι όμως οι πελάτες και ποιες οι προτιμήσεις τους; Η πελατεία αφορά
ξενοδοχεία, ζωολογικούς κήπους, και κυρίως ιδιώτες … Τον τελευταίο καιρό, μας λέει ο Κωνσταντίνος Βότσιος, το ενδιαφέρον των πολιτών, που προέρχονται από κάθε γωνιά της χώρας εστιάζεται σε ζώα που δύσκολα μπορούσε να φανταστεί πριν λίγα χρόνια ο μέσος Έλληνας.
Η προτίμηση στρέφεται σε φίδια, κυρίως πίθωνες και ανακόντα, όλα τα είδη των πιθήκων, αράχνες ταραντούλα, σκορπιούς, λάμα, καμήλες, σπάνια υδρόβια και σε μεγάλο βαθμό άλογα.
Παρατηρείται σύμφωνα με τον υπεύθυνο διαχείρισης της Φάρμας, μεγάλη στροφή των Ελλήνων σε άλογα σπάνιας ράτσας, τους οποίους ικανοποιούμε, εξηγεί ο ίδιος με κάθε τρόπο.
Και αυτό γιατί η Φάρμα διαθέτει ράτσες αλόγων όπως τα δίχρωμα Πίντο, ινδιάνικης προέλευσης, Μάστανγκ, Φρίζιαν, που είναι τα μαύρα βασιλικά άλογα της Ολλανδίας.
Οι άνθρωποι επιθυμούν τα άλογα για να κάνουν βόλτες στα δάση και σε λιβάδια μαζί με τα παιδιά τους, και όπως μας λένε αποτελούν για αυτούς ένα είδος μοναδικής χαλάρωσης.
Η Φάρμα δέχεται επίσης παραγγελίες, τις οποίες μεταφέρει στον πελάτη με δικά της αυτοκίνητα, φίδια όχι δηλητηριώδη, κροκόδειλους, παπαγάλους που ανήκουν στα σπάνια είδη, τίγρεις και φυσικά ελάφια, ζαρκάδια, πρόβατα, λάμα και καμήλες.
Πρόσφατα μας είπε μία καμήλα πούλησε στη Θεσσαλονίκη και μία άλλη σε κάποιο νησί, ενώ αρκετά λάμα συμπληρώνουν τη μεγάλη λίστα παραγγελιών.
Τιμές
Όσον αφορά στις τιμές οι αράχνες ξεκινούν από 40 ευρώ και μπορούν να φτάσουν μέχρι και 250 ευρώ, ένα ζευγάρι λάμα κοστίζει περίπου 2500 ευρώ, η κάθε καμήλα μπορεί να ξεκινήσει από 4.500 ευρώ και να φτάσει να πωληθεί έως και 7500 ευρώ.
Πάντως οι εγκαταστάσεις της Φάρμας ακόμα δεν έχουν τελειοποιηθεί, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι εργασίες, οι οποίες όταν ολοκληρωθούν θα μπορούν να δέχονται μαθητές ή και φοιτητές για μελέτη διαφόρων ζώων.
Τέλος ο Κωνσταντίνος Βότσιος δεν παραλείπει να τονίσει πως η δημιουργία αυτής της Φάρμας αποτέλεσε για τον ίδιο όνειρο ζωής, το οποίο άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά πριν μερικά χρόνια όταν πήγε στην Ολλανδία για δουλειά.
Εκεί μας λέει γνωρίστηκε με Ολλανδούς ιδιοκτήτες και εμπόρους τέτοιων ζώων, οπότε και έβαλε στόχο ζωής να κάνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, όπως και τα κατάφερε.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.