Πρώτη προτεραιότητα η γέφυρα προς Άγιο Βησσαρίωνα

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις των ημερών, ανέδειξαν την αναγκαιότητα του συγκεκριμένου έργου
Η αναγκαιότητα κατασκευής νέας γέφυρας που θα συνδέει την Πύλη με τον Άγιο Βησσαριώνα είναι δεδομένη.

Η υπάρχουσα γέφυρα, μιας κατεύθυνσης, που χρονολογείται από το 1960 δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στην κυκλοφορία των οχημάτων. Οι συγκεκριμένες ανάγκες ήταν τις τελευταίες ημέρες περισσότερο ορατές λόγω του πανηγυριού της Πύλης. Χιλιάδες οχήματα μετακινήθηκαν προς και από την Πόρτα Παναγιά μέσω της συγκεκριμένης γέφυρας δημιουργώντας ένα απερίγραπτο κυκλοφοριακό κομφούζιο. Ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος δήλωσε χαρακτηριστικά πως «προχθές λόγω της αυξημένης κίνησης προς την Πόρτα Παναγιά, αγανάκτησε ακόμη και η τροχαία η οποία προσπαθούσε να ρυθμίσει την κυκλοφορία μέσω της γέφυρας μιας κατεύθυνσης».
Λόγω ακριβώς της αυξημένης κίνησης, ο εκνευρισμός ήταν στην… ημερήσια διάταξη, όπως και ο κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που κάτοικοι της περιοχής γίνονται μάρτυρες τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και μικροεπεισοδίων μεταξύ διερχόμενων οδηγών για το ποιος έχει την προτεραιότητα διέλευσης μέσω της γέφυρας.
Όπως και άλλες φορές έχουμε υπογραμμίσει μέσω της ΕΡΕΥΝΑΣ, η νέα γέφυρα είναι ένα αναγκαίο, αλλά συνάμα και απαιτητικό έργο, δεδομένου, ότι το συνολικό μήκος φτάνει τα 195 μέτρα. Σύμφωνα με τη μελέτη, το πλάτος του οδοστρώματος θα είναι 7 μέτρα, ενώ προβλέπεται και πεζόδρομος πλάτους 2 μέτρων.
Το εκτιμώμενο κόστος του έργου, μαζί με τους δρόμους πρόσβασης και τους κόμβους, αναμένεται να ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Κουφογάζος και κατά τη χθεσινή επικοινωνία μας, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργο ως «πρώτης προτεραιότητας» για τον Δήμο Πύλης, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ασφαλή πρόσβαση προς τα χωριά του Δήμου Πύλης που βρίσκονται στα ριζά του Κόζιακα, αλλά και θα συμβάλει στη βελτίωση της σύνδεσης των Δήμων Πύλης και Καλαμπάκας.
Το ζήτημα όμως, κατά τον Δήμαρχο Πύλης, είναι πως θα ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο στο ΕΣΠΑ, καθότι υπάρχει το σχετικό μέτρο δεν εμφανίζει πλέον διαθέσιμους πόρους. Ο λόγος επομένως, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.