Δενδροχώρι Τρικάλων: Ένα χωριό σε δράση Τόπος να ζεις

 Το Δενδροχώρι, χάρη στη συμβολή νέων ανθρώπων όπως είναι και η πρόεδρος του συλλόγου του κα Φανή Γκατζιου, έχει καταφέρει να γίνει ένα χωριό όπου μπορεί κανείς να ζήσει και να δημιουργήσει. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις, νέων που επιστρέφουν εκεί για να συνεχίσουν τη ζωή τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν και από την κρίση ζωντανεύοντας ξανά τα πατρικά τους. Για το λόγο αυτό αλλά και με την πεποίθηση ότι η ζωή μας μπορεί να είναι ενεργή και δραστήρια ακόμη και στο χωριό ο Σύλλογος, όπως τονίζει και η κα Γκατζιού, προχωρά συνεχώς σε παρεμβάσεις ουσίας και διοργανώνει εκδηλώσεις προσφέροντας στο χωριό σημαντικά και ανεξάντλητα. Θεατρικά εργαστήρια, χορός, άθληση, δημιουργία μουσείου, όλα αυτά είναι μερικά μόνο από όσα προγραμματίζονται κάθε χρόνο.
«Δεν αγαπάμε μόνο τον τόπο μας, αλλά θέλουμε να προσφέρουμε και να τον κρατήσουμε ζωντανό. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα χρόνια τα καταφέραμε. Εξάλλου στο Δενδροχώρι, αν  κάτι μας χαρακτηρίζει είναι η δράση και αυτό αφορά από τους μικρότερους μέχρι τους μεγαλύτερους» τονίζει η πρόεδρος. Κάπως έτσι, μαζί με εκδηλώσεις νεανικές και παιδικές, μαζί με εκδηλώσεις που αφορούν τις γυναίκες και τους ενήλικες του χωριού, υπάρχουν και εκείνες οι παρεμβάσεις που μένουν αξέχαστες. Όπως η προσφορά τεσσάρων γυναικών στην διαμόρφωση ενός υπέροχου περιβάλλοντος χώρου στη θέση Μαγούλα στο εξωκλήσι του Αγίου Μάρκου και Αγίων Κων/νος και Ελένης.
Κι όλα αυτά προσφέρονται αυτονόητα από τους κατοίκους για τη βελτίωση της ζωής όλων.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.