Θρησκευτικές εκδηλώσεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσίνου








Εκατοντάδες ήταν και φέτος οι προσκυνητές από ολόκληρο το νομό Τρικάλων, αλλά και από αρκετά μέρη της χώρας οι οποίοι παραβρέθηκαν στην Ιερά Μονή Κοίμησης της Θεοτόκου Χρυσίνου Κλεινοβού, στο πλαίσιο των φετινών διήμερων θρησκευτικών εκδηλώσεων εκδηλώσεις με αφορμή την εορτή της Απόδοσης της Κοιμήσης ή αλλιώς Εννιάμερα της Παναγίας.
Οι ευλαβείς χριστιανοί ανηφόρισαν ως το όμορφο και γραφικό μοναστήρι που βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Κλεινοβού του Δήμου Καλαμπάκας σε μια μαγευτική τοποθεσία η οποία απέχει λίγα χιλιόμετρα από το ορεινό χωριό Κλεινός.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας
με την τέλεση του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων π. Δομέτιος Ντελλής, καθώς και ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων π. Βαρλαάμ.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις
Το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών ολοκληρώθηκε χθες το πρωί με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας με Αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα υπό του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Μετεώρων Αρχιμ. Δομετίου Ντελλή.
Το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας Χρυσίνου άλλαξε όψη ριζικά χάρη στις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει ο μοναχός π. Ιωάννης Παλλαντζάς ο οποίος τα τελευταία χρόνια εγκαταβιεί εκεί. Έτσι και με τη βοήθεια της Παναγίας η μονή έχει μετατραπεί σε ένα χώρο πνευματικής ανάτασης και επικοινωνίας με το Θεό. Αυτό εξάλλου μπορεί κανείς να το διαπιστώσει από τη μεγάλη προσέλευση προσκυνητών από όλα τα μέρη της Ελλάδος σε καθημερινή βάση.
Η ιστορία και τα έθιμα
Η Ιερά Μονή η οποία αποτελεί σημαντικό μνημείο χτίστηκε σύμφωνα με μαρτυρίες στα 1740 με δαπάνες του Κλεινοβίτη Πρωτοσύγγελου Αγάπιου, όπως άλλωστε μαρτυρεί και η εξωτερική επιγραφή. Οι κάτοικοι του Κλεινοβού και των Αμπελίων, αλλά και άλλων δημοτικών διαμερισμάτων της περιοχής ευλαβούνται αρκετά την Παναγία και το μοναστήρι, το οποίο πανηγυρίζει κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου κατά την επέτειο των 9ημέρων από την Κοίμηση της Θεοτόκου.
Όπως και να έχει η εν λόγω μονή παραμένει αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό κόσμημα για την περιοχή και αξίζει πραγματικά κανείς να ανηφορίσει ως εκεί να πάρει μια πνευματική ανάσα.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.