Ταμειακό υπόλοιπο εμφανίζουν πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι








Σε δύσκολους οικονομικά καιρούς οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι που συνενώθηκαν με το νέο Καλλικρατικό Δήμο Τρικκαίων παρουσιάζουν ταμειακό υπόλοιπο αρκετών χιλιάδων ευρώ. Το θέμα αυτό
 δηλαδή της πρότασης απολογισμού εσόδων – εξόδων οικονομικού έτους 2010 συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη διάρκεια πρόσφατης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής.
Τα ποσά
Έτσι βάσει του σχετικού πίνακα που πήραν στα χέρια τους τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και εν συνεχεία ενέκριναν οι 7 πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι καθώς και ο παλιός Δήμος Τρικκαίων για το περασμένο έτος παρουσιάζουν τα εξής οικονομικά στοιχεία:
O Δήμος Τρικκαίων εμφανίζει ταμειακό υπόλοιπο 336.008,26 ευρώ, ο Δήμος Παραληθαίων 2.448,59 ευρώ, ο Δήμος Παληοκάστρου 22.276,20 ευρώ, ο Δήμος Φαλώρειας 17.430,27 ευρώ, ο Δήμος Εσταιώτιδας 137.524,53 ευρώ, ο Δήμος Κόζιακα 18.475,66 ευρώ ο Δήμος Καλλιδένδρου 183.081,57 ευρώ, και τέλος ο Δήμος Μεγάλων Καλυβίων 167.009,49 ευρώ. Αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι στη διάρκεια της ίδιας συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση του ισολογισμού έτους 2010 (ισολογισμός 31ης/12/2010), 9η Δημοτική χρήση(1η Ιανουαρίου-31Δεκεμβρίου 2010), στοιχεία τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της παρούσας απόφασης. Θέτει μάλιστα τα παραπάνω οικονομικά στοιχεία, υπόψη ορκωτού λογιστή για έλεγχο.
Στοιχεία για τον προϋπολογισμό
Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός των Δήμων περιλαμβάνει δυο σκέλη, αυτό του προϋπολογισμού εσόδων και του προϋπολογισμού δαπανών.
Οι δαπάνες διακρίνονται σε λειτουργικές δαπάνες χρήσης, επενδύσεις, πληρωμές Π.Ο.Ε., λοιπές αποδόσεις και προβλέψεις, αποθεματικό. Το κάθε είδος εσόδου ή εξόδου του προϋπολογισμού χαρακτηρίζεται από ένα κωδικό αριθμό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Όλες οι εγγραφές του Προϋπολογισμού γίνονται στο αναλυτικότερο επίπεδο δηλαδή στον τετραψήφιο κωδικό ή περαιτέρω όπου απαιτείται όπως π.χ. στα έργα.
Τέλος επισημαίνεται ότι τα έσοδα διακρίνονται σε τακτικά έσοδα, έκτακτα έσοδα, έσοδα παρελθόντων οικονομικών ετών (Π.Ο.Ε.) που βεβαιώνονται για πρώτη φορά, εισπράξεις Δανείων και απαιτήσεων από Π.Ο.Ε. (Παρελθόντα Οικονομικά Έτη), εισπράξεις υπέρ του Δημοσίου και τρίτων και επιστροφές χρημάτων, χρηματικό υπόλοιπο προηγούμενης χρήσης
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.