“Παρακαλάμε να χιονίσει για να καλυφθούν οι ατέλειες”

Δύσκολος αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τους επαγγελματίες του ορεινού όγκου, αφού αρκετά δωμάτια θα μείνουν άδεια ακόμη και κατά την εορταστική περίοδο. Αν και βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, Δύσκολος αναμένεται να είναι ο φετινός χειμώνας για τους επαγγελματίες του ορεινού όγκου, αφού αρκετά δωμάτια θα μείνουν άδεια ακόμη και κατά την εορταστική περίοδο. Αν και βρισκόμαστε δύο εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, το ποσοστό των κρατήσεων στα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια της περιοχής, είναι λίγο παραπάνω από το 50%, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου "Ξένιος Ζευς", Ηλία Φιλοκώστα. "Τα πράγματα είναι δύσκολα και δυστυχώς δεν ξέρουμε πού θα φθάσουμε", ανέφερε χαρακτηριστικά στο "Ράδιο Πρωινός" ο κ. Φιλοκώστας, ενώ με αρκετή δόση χιούμορ, είπε πως "παρακαλάμε να ρίξει χιόνι για να καλύψει τις ατέλειες". Ένας από τους παράγοντες που μειώνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των επισκεπτών στην περιοχή μας είναι αναμφισβήτητα η οικονομική κρίση. Όμως, όπως είπε μιλώντας στο "Ράδιο Πρωινός" ο κ. Φιλοκώστας, δεν φροντίσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια, που η τουριστική κίνηση ήταν αυξημένη, να βελτιωθούν οι υποδομές, να ξεκινήσει μια πιο οργανωμένη διαφημιστική καμπάνια αλλά και να συντηρηθούν τα υπάρχοντα έργα, επιρρίπτοντας ευθύνες στους εκπροσώπους των τοπικών φορέων.Για παράδειγμα, θα μπορούσε να γίνει το Αθλητικό Κέντρο που ζητούν εδώ και σαράντα χρόνια οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό, όπως και το έργο για τη σιδηροδρομική σύνδεση της Καλαμπάκας με τον ορεινό όγκο. "Έρχονται 2,5 εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο στα Μετέωρα. Εάν, λοιπόν, γινόταν μια σιδηροδρομική γραμμή 20 χλμ., από τη Διάβα μέχρι την Γλυκομηλιά και από εκεί να μετακινούνταν με τελεφερίκ στα Λειβάδια Περτουλίου, θα ήταν μεγαλύτερος ο αριθμός των επισκεπτών και στον ορεινό όγκο", ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου "Ξένιος Ζευς".
Παράλληλα, σε μια άλλη αποστροφή του λόγου του ανέφερε ότι "δεν μπορεί να ζητάς από το δήμαρχο, τον κ. Μπατατόλη, να καθαρίσει τα παρατημένα οικόπεδα που βρίσκονται μέσα στο χωριό και να μην κάνει τίποτα. Όταν για 12 χρόνια δεν μπορούν να βάλουν δύο κιούγκια, θα κάνουν την εκτροπή του Αχελώου;" αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των επαγγελματιών του ορεινού όγκου. Επίσης, πρόσθεσε ότι "εάν θα έρθετε στο Περτούλι, θα δείτε ότι μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Έρχεται ο επισκέπτης και βλέπει τα νερά αφού οι αποχετεύσεις είναι κατεστραμμένες".
Στο στόχαστρό του όμως βρέθηκε και η νομαρχιακή αρχή, λέγοντας χαρακτηριστικά: "πάτε στη νομαρχία να δείτε τη φωτογραφία του σαλέ Περτουλίου και μετά ελάτε πάνω να δείτε πως είναι".
Στο απυρόβλητο δεν άφησε ακόμη το Δασαρχείο και το Πανεπιστήμιο. "Είναι αρνητικοί παράγοντες για τον τόπο μας. Κρατούν κλειστές τις μπάρες αυτή την εποχή. Το καλοκαίρι να το δεχτώ ότι κινδυνεύουν από φωτιές. Δεν μας φτάνει η κρίση και η αύξηση των διοδίων; Έρχεται κάποιος κόσμος και εμείς του βάζουμε εμπόδια";
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.