Αυξάνονται οι αγορές μέσω ιντερνετ

Από ηλεκτρικές συσκευές και βιντεοκάμερες, κινητά τηλέφωνα και τηλεοράσεις, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια και εισιτήρια για πολιτιστικές εκδηλώσεις, μέχρι και είδη ένδυσης και υπόδησης αγοράζουν οι οπαδοί της διαδικτυακής αγοράς μέσα από το διαδίκτυο.
Αν και
 δεν πρόκειται για μία καινούργια τάση, στην Ελλάδα οι αγορές μέσω ίντερνετ κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Ο λόγος κυρίως είναι το οικονομικό όφελος, αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορεί κανείς να αγοράσει προϊόντα έως και 50% φθηνότερα!
Οι top κατηγορίες όπου οι online καταναλωτές αγοράζουν συχνά µέσω ?ιαδικτύου, κυριαρχούν: hardware και software (63%), ηλεκτρονικά είδη (50%), εισιτήρια ταξιδιών (42%), κρατήσεις ξενοδοχείων (32%), βιβλία (32%). Αναδεικνύονται όµως και νέες κατηγορίες: τα είδη σπιτιού και οι ηλεκτρικές συσκευές (26%), η ένδυση και η υπόδηση (21%), τα καλλυντικά (10%).
Ο online καταναλωτής χαρακτηρίζεται ώριµος, αφού το 50% διαχειρίζεται online τους λογαριασμούς του, ενώ το 42% αναζητά συχνά πληροφορίες για ημερήσιες προσφορές (µια πολύ σημαντική ανερχόμενη τάση), ενώ δεν είναι αμελητέα η συχνή εμπλοκή του µε online δημοπρασίες (16%) και real-estate (16%). Ο τυπικός έλληνας online καταναλωτής είναι «βαρύς» χρήστης του Ιντερνετ, αφού το 37% το χρησιμοποιεί πάνω από 30 ώρες την εβδομάδα.
«Ψωνίζω άμεσα και φθηνά»
Ο νεαρός Στέλιος Φίκας είναι από τους οπαδούς των αγορών μέσω ίνερνετ. «Πιστεύω ότι όσοι ψωνίζουν μέσα από το διαδίκτυο είναι πιο συνειδητοποιημένοι καταναλωτές αφού έχουν το χρόνο να ψάξουν καλύτερα τις αγορές τους και να επιλέξουν την πιο συμφέρουσα. Πλέον ελάχιστα πράγματα δεν ψωνίζω από το ιντερνετ κι αυτό γιατί διαπίστωσα ότι μπορώ βρω τα προϊόντα που θέλω ακόμη και στη μισή τιμή». Σε ότι αφορά στην ασφάλεια των συναλλαγών, πλέον, τα λογισμικά συστήματα είναι τέτοια που διασφαλίζουν τον καταναλωτή, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που προτιμούν για το λόγο αυτό να συναλλάσσονται με χρεωστικές τραπεζικές κάρτες και όχι πιστωτικές. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχει η δυνατότητα της αντικαταβολής με την παραλαβή του προϊόντος.
Όπως αναφέρει και ο νεαρός διαδικτυακός καταναλωτής, «Πλέον και αρκετά καταστήματα έχουν μπει στη λογική των ηλεκτρονικών αγορών. Μέσα στις ιστοσελίδες τους μπορεί να βρει κανείς προϊόντα με χαμηλότερες τιμές και προσφορές. Στην αρχή οι φίλοι και γνωστοί μου έβλεπαν με επιφυλακτικότητα τις ηλεκτρονικές αγορές και συναλλαγές, πλέον ακολουθώντας το παράδειγμά μου». μπαίνουν και αυτοί στη διαδικασία και αγοράζουν οικονομικά και γρήγορα μέσα από το διαδίκτυο».
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.