Αγωνία για τις βάσεις

Σε αναμονή για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ οι Τρικαλινοί υποψήφιοι
Καλοκαίρι αγωνίας περνούν οι μαθητές που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή σε σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μετά την ανακοίνωση της βαθμολογίας που
κατάφερε ο κάθε υποψήφιος, σειρά παίρνουν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ που αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο.
Ήδη οι εκτιμήσεις δείχνουν πτώση στις περισσότερες σχολές χωρίς όμως να αποκλείεται και η άνοδος σε συγκεκριμένα πανεπιστήμια, κάτι που θα καθοριστεί από τις επιλογές των υποψηφίων. Η γενικότερη πτωτική πορεία των βάσεων φαίνεται να προκύπτει και λόγω της μείωσης του αριθμού των υποψηφίων ανεξάρτητα δε από τη μείωση των θέσεων εισακτέων. Σύμφωνα με τον αριθμό των υποψηφίων και τις θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, 8 στους 10 υποψηφίους θα περάσουν τις πύλες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Αυτό που φαίνεται να παίζει σημαντικό παράγοντα στη συγκράτηση της πτωτικής πορείας των βάσεων, είναι η υψηλή ζήτηση σε πανεπιστημιακές σχολές Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι μόνο υπομονή μπορούν να κάνουν, ενώ καλό θα είναι να μη βγάζουν θετικά ή αρνητικά συμπεράσματα, μιας και φέτος οι εκτιμήσεις φαίνονται να είναι ιδιαίτερα ρευστές. Υπομονή προτείνει και ο διευθυντής της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Θεόδωρος Τσέλιος, ο οποίος τόνισε «Θα πρέπει οι υποψήφιοι να κάνουν υπομονή μιας και είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα για τις βάσεις. Σε ότι αφορά τις βαθμολογίες των μαθητών, σε κάποια μαθήματα οι επιδόσεις είναι χαμηλότερες από άλλες χρονιές λόγω του βαθμού δυσκολίας των εξετάσεων».
Πάντως, τα πράγματα για τους μαθητές που θέλουν να έχουν μία δεύτερη ευκαιρία την επόμενη χρονιά, έχουν αλλάξει. Πλέον το καθεστώς του 10% δεν ισχύει, οπότε, κάθε προσπάθεια για εισαγωγή σε τριτοβάθμια σχολή περνάει από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.