Εργασίες συντήρησης του “καρβουνιάρη” από μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου


Για άλλη μια χρονιά, χθες το πρωΐ τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων προέβησαν (οικειοθελώς) σε εργασίες βαψίματος και συντήρησης της παλαιάς ατμάμαξας "22" και των δύο βαγονιών της που βρίσκονται στην πλατεία ΟΣΕ και πλέον αποτελούν μνημείο για την πόλη μας.

Η μηχανή και
 τα βαγόνια της επισκευάστηκαν παλιότερα από το δήμο Τρικκαίων και αργότερα παραχωρήθηκαν στο Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων προκειμένου να στεγάσει τις δράσεις του. Tα μέλη δε, του συλλόγου έχουν αναλάβει και την συντήρησή του και κάθε χρόνο, τέτοια αποχή προβαίνουν σε εργασίες βαψίματος και καθαρισμού. Το ίδιο έπραξαν και χθες όταν 5-6 μέλη του, κρατώντας στα χέρια τους πινέλα, βούρτσες και μπογιές, βρέθηκαν στο χώρο που φιλοξενείται το τρένο, με σκοπό να το συντηρήσουν και να δώσουν το χρώμα που χρειάζεται.
Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γιώργος Κρανιάς, στην εργασία συνέβαλλαν εθελοντικά και οι κ.κ. Χουσεϊν Φαϊζ πολιτικός μηχανικός και Βάσω Γαλάνη, οι οποίοι μέσω του μηχανήματος «Farrow system» (φορητής υδροαμμοβολής) βοήθησαν στον καθαρισμό της εξωτερικής όψεις του βαγονιών.
Σύμφωνα με τον κ. Κρανιά οι πρωτοβουλίες αυτές έχουν ως στόχο να δημιουργηθεί ένας επισκέψιμος χώρος για σχολεία της περιοχής, που θα ενημερώνονται για την ιστορία του σιδηροδρόμου μέσα από την προβολή ταινιών και φωτογραφιών που θα φιλοξενούνται στην έκθεση.
Τέλος δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το επόμενο διάστημα οι εργασίες συντήρησης θα συνεχιστούν, έτσι ώστε ο καρβουνιάρης να συνεχίσει να αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη των Τρικάλων, αλλά και τόπος επισκεψιμότητας για εκπαιδευτικές δράσεις.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.