Αίτημα για παραχώρηση σχολικής αίθουσας στο Πρίνος







Στο πλαίσιο της ανάπτυξης πλούσιων πολιτιστικών δραστηριοτήτων εντάσσεται η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πρίνου της Δημοτικής Ενότητας Κόζιακα του νέου διευρυμένου Δήμου Τρικκαίων, που αφορά την
εκμάθηση παραδοσιακών χορών στους κατοίκους της περιοχής.
Έτσι με σχετικό έγγραφο της διοίκησης του Πολιτιστικού Συλλόγου ζητείται από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων να λάβουν απόφαση για την παραχώρηση σχολικής αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, όπου θα γίνεται η διδασκαλία και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών.
Υπέρ πολιτισμού
Δεν είναι λίγες οι φορές που οι Πολιτιστικοί και Επιμορφωτικοί Σύλλογοι οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε αρκετά χωριά του Νομού Τρικάλων, αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης χώρου για την ανάπτυξη των ποικίλων δραστηριοτήτων τους και έτσι αναγκάζονται κατά καιρούς να ζητούν την παραχώρηση αιθουσών είτε των σχολικών μονάδων είτε όσων δε χρησιμοποιούνται και μένουν αναξιοποίητες, προκειμένου να ασκήσουν εκεί τις πλούσιες πολιτιστικές τους δράσεις.
Η απόφαση
Πάντως η αρμόδια αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων Βάσω Κάκλα είναι σύμφωνη με την παραχώρηση της εν λόγω σχολικής αίθουσας στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου, ωστόσο με ορισμένες προϋποθέσεις τις οποίες θα πρέπει να τηρούν τα μέλη του συλλόγου, όπως η καθαριότητα και η αποκατάσταση τυχόν φθορών που ενδεχομένως προκληθούν. Έτσι από το γραφείο της αντιδημάρχου έχει εκδοθεί σχετική απόφαση η οποία θα τεθεί ενώπιον των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στη διάρκεια της συνεδρίασης που θα λάβει χώρα στις 8 το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης 29 Ιουνίου.
Αναλυτικά η απόφαση έχει ως εξής:
«Θέμα : «Παραχώρηση σχολικής αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου του Πρίνου στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου για εκμάθηση παραδοσιακών χορών»
Εισηγούμαστε :
Την παραχώρηση σχολικής αίθουσας του Δημοτικού Σχολείου Πρίνου, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Πρίνου για τη διδασκαλία παραδοσιακών χορών. Ο χώρος θα χρησιμοποιείται κατά τις πρωινές ώρες της Κυριακής (10:00 -12:00 π.μ.) και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάζεται η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Ο Σύλλογος, φέρει την ευθύνη για την καθαριότητα του χώρου μετά από κάθε χρήση καθώς και για την αποκατάσταση φθορών που τυχόν προκληθούν. Η απόφαση μπορεί να ανακληθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο, για λόγους που σχετίζονται με την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου.»
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.