Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης


Το Συνέδριο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (ΕΟΔ) αρχίζει το ερχόμενο Σάββατο στην Πύλη, το οποίο αποτελεί σημαντικό γεγονός για την ευρύτερη περιοχή του εν λόγω ομώνυμου Δήμου, αλλά και
για τον Νομό. Ο δήμος Πύλης έχει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης της περιοχής.

Πρόκειται για το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ορεινής Διάσωσης, η επίσημη τελετή έναρξης του οποίου αρχίζει το Σάββατο 14-5-2011, ώρα 18.30, στο ξενοδοχείο "Πύλη", στην Πόρτα Παναγιά.
Μιλώντας για το θέμα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Κουτσονάσιος σημειώνει "μέχρι 9-5-2011 έχουν δηλώσει συμμετοχή με διανυκτέρευση 250 άτομα. Περιμένουμε μέχρι την έναρξη του Συνεδρίου αρκετές ακόμη συμμετοχές. Επίσης, στο συνέδριο θα συμμετάσχουν άτομα από κοντινές περιοχές. Είναι σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή της Πύλης η διεξαγωγή αυτού του συνεδρίου στην Πύλη, διότι μέσα στην οικονομική κρίση είναι μεγάλη ευκαιρία να κινηθούν όλοι οι επαγγελματίες καθώς επίσης να διαφημιστεί η περιοχή μας από τους ίδιους τους συνέδρους".
"Η περιοχή δεν έχει ξαναζήσει τέτοιο γεγονός. Θα υπάρξει μεγάλη έλευση επισκεπτών απ' όλη την Ελλάδα στην περίοδο του Συνεδρίου, κάτι που θα βοηθήσει την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής όλου του δήμου Πύλης", δηλώνει ο κ. Κουτσονάσιος.
Ο δήμος Πύλης δίνει έμφαση στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, ολόκληρης της περιοχής, προχωρώντας σε ανάληψη πρωτοβουλιών, όπως το Συνέδριο, το Γεωλογικό Πάρκο, στην προσπάθεια αναβάθμισης της οικονομικής κατάστασης του τόπου.
Η έλευση εκατοντάδων, πιθανώς, επισκεπτών το τριήμερο του Συνεδρίου, δεν θα δώσει μόνο οικονομική ανάσα στους επαγγελματίες του τουρισμού, αλλά θα διαφημίσει την περιοχή ανά την Ελλάδα, κάτι που είναι το σημαντικότερο.
Η ΕΟΔ
Η Ε.Ο.Δ. είναι μη κυβερνητική οργάνωση Έρευνας και Διάσωσης, τα μέλη της οποίας συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1978 σε εθελοντική βάση. Από το 1994 λειτουργεί με τη μορφή σωματείου.
Η Κεντρική Διοίκηση έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και διαθέτει 24 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα
Είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με Αρ.Μητρώου 6, καθώς επίσης και από το INSARAG των Ηνωμένων Εθνών από τις 23 Ιουνίου 2005. Βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών (Υ.Δ.Α.Σ. με Αρ.Μητρώου 14) όσο και με την Ευρωπαϊκή Ένωση (ECHO).
Με ένα ανθρώπινο δυναμικό 1100 εθελοντών σε όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών, οπουδήποτε λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στελεχώνεται από επαγγελματίες και ερασιτέχνες διασώστες με άριστη επιστημονική και τεχνική κατάρτιση, που ενεργούν με εθελοντική συνείδηση.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.