Δύο μέτρα χιόνι στον ορεινό όγκο της Πύλης


Μάχη δίνουν οι αρχές για να διατηρηθεί ανοιχτό το βασικό οδικό δίκτυο – Προβλήματα στις κτηνοτροφικές μονάδες
Τα δύο μέτρα φτάνει το χιόνι σε ορισμένες ορεινές περιοχές του δήμου Πύλης.
Η χιονόπτωση

συνεχίστηκε και χθες με ιδιαίτερη ένταση στα ορεινά του δήμου Πύλης. Κυρίως, η μεγαλύτερη ένταση εντοπίζεται στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Αιθήκων όπου το χιόνι ξεπέρασε το ενάμιση μέτρο ενώ σε ορισμένα σημεία φτάνει ακόμη και τα δύο μέτρα.
Η συγκεκριμένη πραγματικότητα δυσχεραίνει ιδιαίτερα το έργο του αποχιονισμού. Τα συνεργεία τόσο της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων όσο και του δήμου Πύλης δίνουν πραγματική μάχη με τα χιόνια και το χρόνο προκειμένου να παραμείνει ανοιχτή η κεντρική οδική αρτηρία που αποτελεί και μέρος της εθνικής οδού Τρικάλων – Άρτας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το μεσημέρι η περιφέρεια Θεσσαλίας ο δρόμος ήταν ανοιχτός και η κυκλοφορία διεξάγονταν με αλυσίδες, όμως η εικόνα που προκύπτει από μαρτυρίες οδηγούν που επιχείρησαν να τη διασχίσουν, συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η διάβαση «Τζατζά» άνοιγε και έκλεινε καθόλη σχεδόν, τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα άνοιγαν το δρόμο, όμως το χιόνι ήταν πυκνό με αποτέλεσμα να κλείνει σχεδόν αμέσως, οπότε και η παρέμβαση ήταν διαρκής.
Χθες το πρωί πραγματοποιήθηκε και νέα σύσκεψη στο δημαρχείο Πύλης για το συντονισμό των ενεργειών με τη συμμετοχή του δημάρχου κ. Κουφογάζου και των αντιδημάρχων κυρίων Τόλια και Κουτσονάσιου. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Λαμπρογιώργος βρίσκονταν, σχεδόν, καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στον ορεινό όγκο προκειμένου να συντονίζει επί τόπου το έργο του αποχιονισμού.
Προβλήματα στις στάνες
Η ένταση της χιονόπτωσης δημιούργησε πολλά προβλήματα σε κτηνοτροφικές μονάδες. Όπως ανέφεραν κτηνοτρόφοι της περιοχής, από το βάρος του χιονιού κατέρρευσαν στάνες. Επίσης, η πρόσβαση των κτηνοτρόφων στις μονάδες του καθίσταται σχεδόν αδύνατη λόγω του ύψους του χιονιού.
Η συγκεκριμένη δύσκολη πραγματικότητα έχει κινητοποιήσει τις τοπικές αρχές της περιοχής που με τα διαθέσιμα μέσα προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.