Στήριξη ζητούν οι κτηνοτρόφοι

Καλούν σε συνεργασία τις δημοτικές Αρχές για να απεμπλακούν από ζητήματα που αφορούν το κλάδο
Προβλήματα δημιουργεί η απόφαση πολλών αιρετών να μην υπογράφουν τις βεβαιώσεις βοσκήσιμης έκτασης στους νέους κτηνοτρόφους
Παρεμβάσεις που θα
 φέρουν ανάπτυξη και θα στηρίξουν το κτηνοτροφικό επάγγελμα ζητούν οι κτηνοτρόφοι όλων των περιοχών της χώρας μετά τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι εδώ και αρκετά χρόνια.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια στρέφονται στο επάγγελμα νέοι άνθρωποι. Αυτοί οι άνθρωποι φυσικά δεν μπορούν να προχωρήσουν, αν δεν έχουν τη στήριξη τόσο των τοπικών Αρχών, όσο και της Πολιτείας γενικότερα.
Την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, ώστε να υπάρξει ένα να καλύτερο μέλλον για τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής ζητούν και οι κτηνοτρόφοι της Φαρκαδόνας.
Μια περιοχή καθαρά αγοτοκτηνοτροφική που έχει ανάγκη αναπτυξιακών δράσεων στους προαναφερόμενους τομείς.
Εντούτοις οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται με την κτηνοτροφία τόσο στην περιοχή της Φαρκαδόνας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο έρχονται αντιμέτωποι με διαφόρου είδους ζητήματα μεταξύ των οποίων και της μη υπογραφής βεβαιώσεων βοσκήσιμης γης για τους νέους κτηνοτρόφους.
Οι δημοτικές Αρχές, όπως και οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων δεν δύναται να υπογράψουν τις βεβαιώσεις με αποτέλεσμα και στην Φαρκαδόνα, οι κτηνοτρόφοι να εκφράζουν τα παράπονά τους.
Φτάνει να σημειωθεί ότι βάσει της νομοθεσίας επιβάλετε η υπογραφή των συμβολαίων βοσκήσιμης εκτάσεις και σταυλικών εγκαταστάσεων για 6 έτη προκειμένου στην συνέχεια οι κτηνοτρόφοι να μπορούν να λαμβάνουν τις επιδοτήσεις τους.
Από την πλευρά τους αιρετοί, εξηγούν πως δεν μπορούν να υπογράψουν τις βεβαιώσεις για ένα τόσο μεγάλο διάστημα, τη στιγμή που θητεία τους στην παρούσα φάση δεν ξεπερνά τα 3 έτη.
«Για να υπάρξει η επιθυμητή ανάπτυξη της κτηνοτροφίας θα πρέπει να στηριχτούν οι κτηνοτρόφοι προς πάσα κατεύθυνση», τονίζει στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο γραμματέας της Κτηνοτροφική Ομοσπονδίας Τρικάλων κ. Δημήτρης Καϊμάς.
Παράλληλα ο ίδιος εξηγεί πως πρέπει άμεσα το ενδιαφέρον να στραφεί προς την δημιουργία του Κτηνοτροφικού Πάρκου της περιοχής το οποίο θα βοηθήσει σημαντικά τόσο τους κτηνοτρόφους της Φαρκαδόνας, όσο και όμορων Δήμων και περιοχών.
«Το έργο αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης και άμεσα πρέπει να προωθηθούν οι διαδικασίες. Ήδη έχουμε καθυστερήσει σημαντικά. Η τοπική οικονομία της Φαρκαδόνας στηρίζεται στους κλάδους γεωργίας και κτηνοτροφίας και εκεί πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον όλοι μας, φορείς και πολίτες», καταλήγει ο κ. Καϊμας.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.