Τρίκαλα: Σταθμός της διαδρομής για τη «Φλόγα της Ελπίδας»

Στις 13 Ιουνίου η πόλη των Τρικάλων θα την υποδεχθεί στο Κουρσούμ Τζαμί, από όπου θα γίνει και η διέλευση της φλόγας - Η αποστολή θα βαδίσει από το Κουρσούμ Τζαμί έως την Κεντρική Πλατεία
Για τη συμμετοχή
του Δήμου Τρικκαίων στο Πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα την περίοδο 20 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011, καθώς και την αποδοχή των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή, θα πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Τρικκαίων, στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη. Επίσης το σώμα θα συζητήσει και για εξουσιοδότηση του Δημάρχου Τρικκαίων για την υπογραφή της Δήλωσης Συμμετοχής και την υπογραφή της Σύμβασης μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics – ΑΘΗΝΑ 2011 και του Δήμου Τρικκαίων.
Οι αγώνες
Την περίοδο 20/6 - 4/7 2011 θα διεξαχθούν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics 2011. Στους Αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία από περισσότερες από 185 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι, 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και 25.000 εθελοντές. Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων από όλο τον κόσμο. Ένα από τα πιο σημαντικά, ειδικά προγράμματα των Αγώνων είναι το πρόγραμμα «Πόλις – Αμφιτρύων» (HOST TOWN) που θα διεξαχθεί σε τουλάχιστον 77 πόλεις σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα.
Ευκαιρία
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με διανοητική αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας. Για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος πρέπει να περιλαμβάνονται γενικά πολιτιστικές/κοινωνικές εκδηλώσεις, εκδηλώσεις που θα εξοικειώσουν τους αθλητές με τα ελληνικά ήθη και έθιμα, τελετή υποδοχής της Φλόγας της Ελπίδας, ευκαιρίες προπόνησης και αθλητικών επιδείξεων.
Η πόλη των Τρικάλων θα αποτελέσει σταθμό της διαδρομής της «Φλόγας της Ελπίδας» προς τον τελικό προορισμό της, που είναι το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, για να σηματοδοτήσει την έναρξη των Αγώνων.
Στις 13/6/2011 η πόλη των Τρικάλων θα υποδεχθεί στο Κουρσούμ Τζαμί, από όπου θα γίνει και η διέλευση της φλόγας μια αποστολή 45 – 50 αθλητών. Η αποστολή θα βαδίσει από το Κουρσούμ Τζαμί έως την Κεντρική Πλατεία, όπου θα γίνει η επίσημη υποδοχή, με μια διοργάνωση γιορτής που περιλαμβάνει τοπικούς χορούς από το Δημοτικό χορευτικό και τοπικά εδέσματα που θα προσφερθούν στους αθλητές.
Λαμβάνοντας υπόψη το έγγραφο της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011, που καλεί το Δήμο Τρικκαίων να συμμετάσχει στο πρόγραμμα και αναφέρει τα παραπάνω, καθώς και όσα συνημμένα ακολουθούν, ήτοι η Δήλωση Συμμετοχής και η Σύμβαση μεταξύ της Οργανωτικής Επιτροπής Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics – ΑΘΗΝΑ 2011 και του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για τη συμμετοχή του Δήμου Τρικκαίων στο Πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011, που θα διεξαχθούν στην Αθήνα την περίοδο 20 Ιουνίου - 4 Ιουλίου 2011, καθώς και την αποδοχή των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.