Για τριάντα χρόνια το «ΞΕΝΙΑ» στον Δ. Καλαμπάκας

Θα πρέπει όμως να αξιοποιηθεί εντός 3 χρόνων αλλιώς επιστρέφει στην ΕΤΑ

Μέσα στην καλή χαρά βρίσκεται από την Πέμπτη το βράδυ ο Δήμαρχος Καλαμπάκας Δημήτρης Σακελλαρίου από την στιγμή που πήρε στα χέρια του την εισήγηση της επιτροπής προς το Δ.Σ. της ΕΤΑ για παραχώρηση του ΞΕΝΙΑ στον Δήμο Καλαμπάκας.
Αφού από την μεγάλη του χαρά συγκάλεσε αμέσως τα τοπικά ΜΜΕ και τους ανακοίνωσε το γεγονός (10 το βράδυ), ένα τέταρτο αφού έλαβε την απόφαση.
Ένας αγώνας πολλών ετών τελειώνει θετικά χάρη στην προσπάθεια της νυν Δημοτικής Αρχής, τόνισε.
Το ακίνητο που περιέρχεται στον Δήμο έχει εμβαδόν 1500 μ2 και η έκταση που περιέχεται είναι 23 περίπου στρέμματα στο όμορφο μέρος (φυσικό) της πόλης.
Το ακίνητο παραχωρείται εξ ολοκλήρου εντελώς δωρεάν και η σύμβαση περιλαμβάνει:
Σύμβαση
1. Να εγκρίνει την χωρίς αντάλλαγμα παραχώρηση στο Δήμο Καλαμπάκας της χρήσης του «Ξενία Καλαμπάκας» και του περιβάλλοντος χώρου του, όπως αποτυπώνεται επακριβώς στο υπ' αριθ. 184/82/46108/5.5.1998 τοπογραφικό διάγραμμα του EOT, κλίμακας 1:500, θεωρημένο στις 9.7.2003 από την ΕΤΑ Α.Ε., με τους εξής, κυρίως όρους:
- Τριακονταετή διάρκεια της παραχώρησης από την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης,
- Σκοπός της ανωτέρω παραχώρησης είναι η πλήρης ανακατασκευή και λειτουργία του ΞΕΝΙΑ καθώς και π γενικότερη αξιοποίηση του ακινήτου προς όφελος του Δήμου, της τοπικής κοινωνίας και των επισκεπτών της.
- Ανάληψη της υποχρέωσης από το Δήμο, μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ετών από την υπογραφή της σύμβασης, να εκπληρώσει το σκοπό για τον οποίο παραχωρείται το ΞΕΝΙΑ και συγκεκριμένα να έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα αξιοποίησης και λειτουργίας του.
• Η εκπόνηση μελετών θα γίνει αποκλειστικά με μέριμνα, ευθύνη και έξοδα του Δήμου και έγκριση της σχετικής μελέτης αξιοποίησης του ΞΕΝΙΑ από την αρμόδια Διεύθυνση της Ε.Τ.Α. Α.Ε.
• Η πραγματοποίηση πάσης φύσεως εργασιών στο ακίνητο θα γίνεται με δαπάνες του Δήμου σύμφωνα με κάθε πολεοδομικό ή περιβαλλοντικό όρο ή άλλο περιορισμό που αφορά το συγκεκριμένο ακίνητο, μετά οπό ρητή έγκριση της ΕΤΑ και τη λήψη όλων των απαραίτητων αδειών από όλες τις αρμόδιες αρχές,.
- Σε περίπτωση λήξης ή λύσης της σύμβασης για οποιονδήποτε λόγο, το παραχωρούμενο ακίνητο μαζί με όλα τα έργα, κατασκευές, εγκαταστάσεις κλπ, που θα έχουν δημιουργηθεί α" αυτό, θα περιέρχονται στην ΕΤΑ χωρίς καμιά επιφύλαξη του Δήμου ή δικαίωμα για αποζημίωση για τις τυχόν μέχρι τότε δαπάνες του ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία.
Πώς θα χρησιμοποιηθεί
Μέρος των εγκαταστάσεων (δωμάτια) να παραμείνουν με την αρχική τους μορφή και χρήση για να καλύπτουν τις ανάγκες φιλοξενίας που πιθανόν θα έχει ο Δήμος Καλαμπάκας ενώ στα λοιπά δωμάτια σχεδιάζει να στεγαστούν οι Υπηρεσίες του Πολιτιστικού Οργανισμού και οι κοινωνικές δομές που διαθέτει ο Δήμος, όπως είναι η Υπηρεσία του «Βοήθεια στο σπίτι», καθώς επίσης και η σχεδιαζόμενη από το Δήμο σύσταση ενός Κέντρου Ημερησίας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ).
Οι κοινόχρηστοι χώροι της εγκατάστασης δύνανται να φιλοξενήσουν τις δραστηριότητες της Μουσικής Σχολής, των χορευτικών τμημάτων και ταυ θεατρικού εργαστηρίου «Eπί Σταγών» του Δήμου Καλαμπάκας. Η αίθουσα του εστιατορίου και ο υπαίθριος χώρος αυτής δυνατοί να αποτελέσει έναν μικρό εκθεσιακό χώρο - χώρο εκδηλώσεων και πολλαπλών χρήσεων.
Αναφορικά με τη δυνατότητα χρησιμοποιήσεως του ακινήτου ως ξενοδοχειακής μονάδας πρέπει να επισημανθεί ότι το εν λόγω ξενοδοχείο βρίσκεται σε πολύ κακή κατάσταση οπό πλευράς συντήρησης και ασφάλειας και απαιτεί σημαντικές επενδύσεις για την ανάπλαση, βελτίωση και λειτουργία του, ενώ λόγω και της υπάρξεως πλήθους νεότευκτων ξενοδοχειακών μονάδων στην περιοχή, μερικές εκ των οποίων είναι και πολυτελείς, η προσδοκώμενη οικονομική του απόδοση είναι πολύ περιορισμένη. 

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.