Εξώδικο εργαζομένων μερικής απασχόλησης

Εξώδικο απέστειλαν πέντε εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης προς τη δημοτική αρχή, ζητώντας τη δέσμευση του δημάρχου Χρ. Λάππα ότι δεν θα απολυθούν πριν την 31η Αυγούστου, όπως ο ίδιος ανέφερε χθες σε δηλώσεις του.
Δηλώσεις
Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Τρικκαίων τόνισε πως στο περιεχόμενο του εγγράφου των εργαζόμενων αναφέρεται ότι οι ίδιοι υπέγραψαν συμβάσεις διάρκειας 18 μηνών αρχής γενομένης από 1η Μαρτίου του 2010 και αυτό σημαίνει ότι η λήξη τους τοποθετείται χρονικά στις 31 Αυγούστου του 2011. Οι πέντε εργαζόμενοι αναφέρουν επιπλέον ότι έχουν έντονα θορυβηθεί από τις φήμες που κυκλοφορούν τελευταία για την ενδεχόμενη λήξη των συμβάσεών τους πολύ πιο γρήγορα από το κανονικό, δηλαδή στο τέλος του τρέχοντος μήνα Απριλίου.
Άμεσα
Οι εν λόγω εργαζόμενοι ζητούν από το δήμαρχο Τρικκαίων να τους αποστείλει άμεσα την απάντησή του εγγράφως για το αν θα συνεχιστεί τελικά η εργασία τους και παράλληλα την υπογραφή από πλευράς του κ. Λάππα υπεύθυνης δήλωσης βάσει της οποίας θα δεσμεύεται για την πλήρη καταβολή των μισθών τους.
“Οι εργαζόμενοι επιδιώκουν να ασκήσουν μιας μορφής πίεση προς τη δημοτική αρχή στην προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν ότι δεν θα απολυθούν σύντομα” δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Τρικκαίων.
Πάντως ο ίδιος απαντώντας στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής του συνδυασμού “Φυσάει Κόντρα” Δημήτρης Παπαθανασίου για την τύχη των εν λόγω εργαζόμενων ο δήμαρχος Τρικκαίων είχε δεσμευθεί ότι θα συνεχίσουν την εργασία τους μέχρι και τις 31 Αυγούστου, εκτός και αν υπάρξει κάποια έκτακτη Νομοθετική ρύθμιση από πλευράς Κυβέρνησης, η οποία και δεν θα δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να κρατήσουν τους εργαζόμενους της μερικής απασχόλησης.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.