«Πλήρωσε» με δύο γιαούρτια…για παράνομη στάθμευση του αυτοκινήτου του

«Πλήρωσε» με δύο γιαούρτια…
Toυ απέρριψαν την ένσταση για τη διαγραφή του προστίμου που του επέβαλε την περασμένη Τετάρτη δημοτικός αστυνόμος για παράνομη στάθμευση του αυτοκινήτου του στην οδό Ιάσονος και χθες πήγε
στο Διευθυντή της Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας για να ζητήσει το λόγο. Οι εξηγήσεις που του δόθηκαν από την υπηρεσία κρίθηκαν από το 47χρονο Βολιώτη ιδιοκτήτη γυμναστηρίου Βασίλη Ζαχείλα μη ικανοποιητικές, με αποτέλεσμα να εκτοξεύσει σε βάρος του διευθυντή δύο… γιαούρτια!
Όπως λέει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου και Νέας Αγχιάλου και υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας Παντελής Πελεκάνος όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης όταν 47χρονος στάθμευσε το αυτοκίνητό του στην οδό Ιάσονος, μεταξύ Γκλαβάνη και Αγίου Νικολάου. Δημοτικός αστυνόμος που επιτηρούσε την περιοχή τού βεβαίωσε παράβαση παράνομης στάθμευσης. Ο παραβάτης αντέδρασε και… έφτυσε το δημοτικό αστυνόμο, επιμένοντας να διαγραφεί η κλήση του, επικαλούμενος ότι είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του στο πεζοδρόμιο με αναμμένα τα φώτα αναμονής, προκειμένου να προμηθευτεί από το παρακείμενο φαρμακείο κορτιζόνη για το παιδί του που ήταν άρρωστο και το οποίο ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και στη συνέχεια έπρεπε να το μεταφέρει και πάλι στο Νοσοκομείο. «Ήταν μία άσχημη στιγμή, καθώς είδα ότι οι εύλογες αντιδράσεις μου έπεφταν στο κενό», λέει ο 47χρονος, ο οποίος συμπληρώνει ότι είχε επισκεφθεί τουλάχιστον πέντε φαρμακεία, αφού υπάρχει έλλειψη κορτιζόνης και προκειμένου να προμηθευτεί από το φαρμακείο της Ιάσονος παρκάρισε πάνω στο πεζοδρόμιο για δύο λεπτά ακριβώς και χωρίς να παρεμποδίζει την κυκλοφορία, όπως υποστηρίζει. Όταν χθες το πρωί ο παραβάτης πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε η ένστασή του, στην οποία ισχυρίζεται ότι είχε αναφέρει λεπτομερώς το ιστορικό της υπόθεσης, ζήτησε το λόγο από το Διευθυντή της υπηρεσίας Θέμι Σγάρα. «Βγήκα έξω από τα… ρούχα μου» δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο 47χρονος. Μολονότι στην ένστασή μου κατέγραφα όλα τα σοβαρά γεγονότα δεν είδαν το αίτημα με καμία κατανόηση. «Πριν χρόνια μου είχε τύχει παρόμοιο περιστατικό με το άλλο μου παιδί και οι άνδρες της Τροχαίας που βρέθηκαν στο σημείο όχι μόνο δεν με έγραψαν, αλλά πρόσεχαν το αυτοκίνητο και ρύθμιζαν την κυκλοφορία μέχρι να προμηθευτώ το φάρμακο» συμπληρώνει με παράπονο.
Η αντίδρασή του να εκτοξεύσει σε βάρος του Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας δύο γιαούρτια που κρατούσε στα χέρια του και τα οποία είχε αγοράσει για τα παιδιά του αποδίδεται από τον ίδιο σε δικαιολογημένη αγανάκτηση. Μετά το συμβάν, λίγο μετά τις 10.30 χτες το πρωί, ο υπεύθυνος της Δημοτικής Αστυνομίας κατέθεσε στο Α΄ Αστυνομικό Τμήμα Βόλου αναφορά για το συμβάν. Ενώ ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου Βασίλης Ζαχείλας αισθάνεται την ανάγκη να διευκρινίσει ότι: «Η σωματική μου διάπλαση είναι τέτοια που σε καμία περίπτωση δεν θα προκαλούσα συμπλοκή, γιατί θα προκαλούσα κακό. Η πράξη ήταν προϊόν διαμαρτυρίας και δεν είχα σκοπό να προσβάλω κανέναν συγκεκριμένα, αλλά απλά να διαμαρτυρηθώ για την έλλειψη κατανόησης» καταλήγει. Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Δημοτικής Αστυνομίας δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι… κατόρθωσε να αποφύγει τα… κρεμώδη πυρά, τα οποία κατέληξαν στον τοίχο του γραφείου του.

Δήλωση Π. Πελεκάνου

Με αφορμή το επεισόδιο που σημειώθηκε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Παντελής Πελεκάνος προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Οι δικαιολογημένες απαιτήσεις των πολιτών από τη Δημοτική Αρχή να βάλει τάξη σε προβλήματα όπως το κυκλοφοριακό, η τήρηση της καθαριότητας, η πάταξη του παρεμπορίου κ.α. προϋποθέτουν και την αυστηρή αστυνόμευση από τα αρμόδια όργανα. Στόχος της δημοτικής αστυνομίας είναι να θέσει τέλος σε φαινόμενα που δημιουργούν εικόνα που δεν ταιριάζει σε μια σύγχρονη πόλη.
Κανείς δεν περίμενε ωστόσο ότι η προσπάθεια αυτή για την εφαρμογή της νομιμότητας και την ομαλή λειτουργία της πόλης θα είχε ως συνέπεια το θλιβερό γεγονός που σημειώθηκε σήμερα, το οποίο αποδεικνύει ότι μάλλον βόλευε ορισμένους η κατάσταση που επικρατούσε μέχρι πριν λίγους μήνες στο κέντρο της πόλης.
Ας γνωρίζουν οι πολίτες του Βόλου ότι τέτοια περιστατικά δεν θα μας αποπροσανατολίσουν από το στόχο μας, που είναι η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε τη νομοθεσία προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της ποιότητας της ζωής μας, όπως επίσης την ισονομία, δίχως εξαιρέσεις. Δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις και πολύ περισσότερο σε τραμπουκισμούς, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Πιστεύουμε ότι η τεράστια πλειοψηφία των πολιτών συστρατεύεται σ’ αυτή την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και στηρίζει το έργο της δημοτικής αστυνομίας. Είμαστε βέβαιοι ότι τα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας με τη στήριξη της κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής θα συνεχίσουν το έργο τους με σεβασμό στους πολίτες και τις ανάγκες της πόλης, χωρίς να επηρεάζονται από μεμονωμένα περιστατικά ακραίας αντικοινωνικής συμπεριφοράς».
 πηγη ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ



Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.