Επανέρχεται η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας - Καλαμπάκας

Την ερχόμενη Κυριακή θα σφυρίξει ξανά το τρένο με το σύλλογο φίλων σιδηροδρόμων να ετοιμάζει υποδοχή με σαμπάνιες
 Επαναλειτουργεί από την Κυριακή, 27 του μηνός, το πλέγμα των
 δρομολογίων του ΟΣΕ από και προς την Καλαμπάκα.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, επανακυκλοφορεί το ζεύγος αμαξοστοιχιών IC48 και IC47, οι οποίες θα εκτελούν τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμπάκα και Καλαμπάκα - Αθήνα αντιστοίχως.
Η αμαξοστοιχία IC48 θα αναχωρεί από τον Σ.Σ. Αθήνας στις 15:53, ως συνδεδεμένος συρμός μαζί με την αμαξοστοιχία IC 40 (Αθήνα - Βόλος), ενώ η αμαξοστοιχία IC47 θα αναχωρεί από Καλαμπάκα στις 06:33.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη ήταν προεξοφλημένη. Ήδη υπήρχαν σχετικές διαρροές το προηγούμενο χρονικό διάστημα που προϊδέαζαν για την επαναφορά των δρομολογίων, οπότε αναμένονταν μόνο οι επίσημες ανακοινώσεις.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων κ. Γιώργος Κρανιάς, δήλωσε την ΕΡΕΥΝΑ, ότι γνώριζαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εξου και προγραμμάτισαν εκδηλώσεις σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Αθηνών. Ο ίδιος, πάντως, σκωπτικά, σχολίασε: «Το αυτονόητο που έπρεπε να γίνει μέσα σε 20 ημέρες έγινε σε 20 μήνες. Παρόλα αυτά, δηλώνουμε ικανοποιημένοι από τη συγκεκριμένη εξέλιξη».
Ο κ. Κρανιάς δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός ότι η επαναλειτουργία αποφασίστηκε Κυριακή, οπότε δεν είναι εύκολη η έκδοση εισιτηρίων.
Υποδοχή με σαμπάνιες
Ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου ετοιμάζει «φιέστα» υποδοχής για το πρώτο δρομολόγιο. Το βράδυ της Κυριακής (περί τις 7:30 η ώρα) θα περιμένουν με σαμπάνιες, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κρανιάς, το πρώτο δρομολόγιο.
Προηγουμένως, έχουν προγραμματιστεί εκδηλώσεις.
Σήμερα Παρασκευή στις 6 το απόγευμα θα επισκεφτούν τον Σύλλογο, τα μέλη του ΣΦΣ της Αθήνας που έρχονται για τριήμερη εκδρομή με το τρένο στην περιοχή των Τρικάλων. Με την ευκαιρία αυτή θα εγκαινιαστεί το πρόγραμμα προβολών του συλλόγου με την προβολή του ηχοράματος για τον Οδοντωτό σιδηρόδρομο των Καλαβρύτων.
Το Σάββατο στις 7 το απόγευμα  θα μεταβούν με μισθωμένο πούλμαν στην Καλαμπάκα για να πάρουνε μέρος στην εκδήλωση που οργανώνεται εκεί από τον ΣΦΣ της  Αθήνας και τον δήμο της Καλαμπάκας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ταινίας  και συζήτηση για το σιδηρόδρομο.
Του Λάζαρου Μάμαλη

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.