Στο πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης ο δ. Τρικκαίων

Ειδικό μηχάνημα θα στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης – Στη διαδικασία θα εμπλακούν μαθητές και σχολεία με κίνητρο πλούσια δώρα
Στο πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης εντάσσεται ο δήμος Τρικκαίων.


Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που υλοποιείται ήδη στους μεγάλους δήμους της χώρας και στο οποίο θα ενταχθεί και ο δήμος Τρικκαίων. Ήδη έχουν γίνει οι σχετικές διερευνητικές επαφές από τους αρμόδιους αντιδημάρχους κ. Βάσω Κάκλα και Θόδωρο Σπανό και στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου θα τεθεί προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο η προγραμματική σύμβαση για την οριστικοποίηση των διαδικαστικών λεπτομερειών.
Ως προς την ουσία, το πρόγραμμα της ανταποδοτικής ανακύκλωσης υλοποιείται με την τοποθέτηση σε ένα σημείο του δήμου Τρικκαίων εντός κέντρου ανταποδοτικής ανακύκλωσης το οποίο αποτελείται από αυτόματα μηχανήματα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας για την ανακύκλωση των άδειων συσκευασιών. Στο κέντρο αυτό, οι δημότες επιστρέφουν τις χρησιμοποιημένες συσκευασίες και αυτόματα τους αποδίδεται απόδειξη το οποίο θα λειτουργεί ως ανταποδοτικό κίνητρο.
Το πρόγραμμα απευθύνεται κυρίως σε μαθητές. Όπως δήλωσε η κυρία Κάκλα, στη διαδικασία της ανακύκλωσης θα εμπλακούν σχολικές μονάδες με τη συνεργασία των περιβαλλοντικών διευθύνσεων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι μαθητές θα κληθούν να ανακυκλώσουν συσκευασίες. Όποιο σχολείο καταφέρει να συγκεντρώσει τις περισσότερες ανταποδοτικές αποδείξεις θα ανταμειφτεί με πολλά δώρα. Από ποδήλατα μέχρι φορητούς υπολογιστές.
Όπως τόνισε η αρμόδια αντιδήμαρχος, θα καταβληθεί προσπάθεια να εμπλακούν στη διαδικασία της ανακύκλωσης και μαθητές των περιφερειακών δημοτικών ενοτήτων προκειμένου να διαχυθεί παντού η ανάγκη της ανακύκλωσης.
Το κέντρο ανταποδοτικής ανακύκλωσης θα στηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης. Τα τρία πιθανότερα είναι: Η κεντρική πλατεία, η πλατεία παλαιού δεσποτικού και το δημαρχείο.
Με τη λήξη του προγράμματος θα διοργανωθεί μεγάλη εκδήλωση ανακύκλωσης για να ανακοινωθεί πιο σχολείο του δήμου Τρικκαίων κατάφερε να ανακυκλώσει τις περισσότερες συσκευασίες.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.