Οικονομική ασφυξία και από τις οφειλές των πρώην ΟΤΑ

Τι υποστηρίζει ο δήμαρχος Τρικκαίων για την οικονομική εικόνα του δήμου Τρικκαίων
: ούτε πολλοί πόροι υπάρχουν από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και πολλοί δήμοι χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους
«Υπάρχει πρόβλημα μεγάλο οικονομικό. Πρώτον, δεν υπάρχουν μεγάλες πιστώσεις από το κέντρο και δεύτερον διαχειριζόμαστε τις προηγούμενες καταστάσεις, δηλαδή είμαστε χρεοκοπημένοι στο τετράγωνο». Με αυτό τον τρόπο περιέγραψε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Λάππας την οικονομική κατάσταση του δήμου, αλλά και τη συνδρομή της επίσης ελληνικής Πολιτείας, στην κατεύθυνση θετικής αντιμετώπισης του προβλήματος στο σύνολό του.
Πόροι
Ο δήμαρχος Τρικκαίων δεν παρέλειψε να προσθέσει πως ούτε πολλοί πόροι υπάρχουν από την κεντρική κυβέρνηση αλλά και πολλοί δήμοι χρωστούν τα μαλλιά της κεφαλής τους, για να διευκρινίσει:
«Χρωστούν όλοι οι Δήμοι πολλά χρήματα στο Δήμο Τρικκαίων, όλα αυτά τα χρέη θα κληθούμε να τα επωμιστούμε εμείς».
Στοιχεία
Στο πλαίσιο της μηνιαίας παρακολούθησης των οικονομικών δεδομένων των Δήμων σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία είναι αναρτημένη, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Οικονομικών και στην ιστοσελίδα του ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ., οι ΟΤΑ οφείλουν να αποστέλλουν μηνιαία στατιστικά στοιχεία με τα οικονομικά τους δεδομένα, στο ΥΠ.ΕΣ.Α.Η.Δ. εντός δώδεκα (12) ημερών από την λήξη του μήνα αναφοράς,
Για την απλούστευση των διαδικασιών το Υπουργείο, σε συνεργασία με την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. δημιούργησε Πληροφοριακό Σύστημα με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής.
Η πρόσβαση στην εφαρμογή είναι δυνατή από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.eetaa.gr/modota., στην οποία υπάρχουν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την εγγραφή στο πληροφοριακό σύστημα και την χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής.
Για τη χρήση αλλά και την εισαγωγή των στοιχείων στη διαδικτυακή εφαρμογή, οι Δήμοι έχουν ορίσει τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας και τον υπεύθυνο υπάλληλο, στελέχη, τα οποία θα έχουν και το ρόλο του στατιστικού ανταποκριτή ως προς τα οικονομικά στοιχεία του φορέα τους.
Με βάση αυτά τα στοιχεία θα δημιουργηθεί Μητρώο Στατιστικών Ανταποκριτών, στους οποίους θα χορηγηθούν Κ.Α. πρόσβασης στην εφαρμογή.
Η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος θα υποστηρίζεται από ομάδα που διαθέτει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.
Του Αποστόλη Ζώη
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.