Ευρεία σύσκεψη στην Ιπποκράτους την ερχόμενη Δευτέρα για τα ανοιχτά ζητήματα της Θεσσαλίας

Κόμμα, υπουργοί και βουλευτές απέναντι στις εκκρεμότητες
Η επιτάχυνση των εκκρεμοτήτων που παρατηρούνται σε έργα και δράσεις στην περιφέρεια Θεσσαλία είναι το κυρίως αντικείμενο κομματικής σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 28 Μαρτίου, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στην Ιπποκράτους. Του Λάζαρου Μάμαλη


Από πλευράς Θεσσαλίας, στη σύσκεψη θα μετάσχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ των τεσσάρων Νομών (από τα Τρίκαλα οι Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης, Σούλα Μερεντίτη), ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Αντώνης Οικονόμου και οι γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών (από τα Τρίκαλα ο Αχιλλέας Μανούρας). Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, θα παραβρεθούν ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και ο Λαρισαίος γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Βασίλης Έξαρχος.
Εκτός των κομματικών στελεχών στη διαδικασία θα λάβουν μέρος υπουργοί και υφυπουργοί το αντικείμενο των οποίων συνδέεται με τοπικές δράσεις και έργα, όπως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης Άννα Διαμαντοπούλου, ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης κ.α.
Τη συγκεκριμένη διαδικασία, που ξεκινά σήμερα Τετάρτη, με τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων που εισηγήθηκε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλης Καρχιμάκης και αποφασίσθηκε από το Πολιτικό Συμβούλιο, θα εφαρμοστεί, για πρώτη φορά, ένα είδος «σιμουλτανέ» (κατά τον σκακιστικό όρο για έναν παίκτη που αντιμετωπίζει ταυτοχρόνως πολλούς αντιπάλους), καθώς κάθε υπουργός, όταν ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη μια Περιφέρεια, θα πηγαίνει στην αίθουσα που θα συνεδριάζει η άλλη Περιφέρεια, για να απαντήσει στα νέα προβλήματα.
Με βάση τον σχεδιασμό, ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου και ο γραμματέας της ΚΟ Βασίλης Έξαρχος απευθύνθηκαν σε όλες τις Νομαρχιακές Επιτροπές, ζητώντας την καταγραφή των προβλημάτων τους. Οι φάκελοι που εστάλησαν από τις οργανώσεις διαβιβάστηκαν στους υπουργούς που θα πάρουν μέρος στη διαδικασία, οι οποίοι θα προσέλθουν έχοντας συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων.
Όπως ανέφερε ο κ. Μανούρας στην ΕΡΕΥΝΑ, τα τοπικά στελέχη από την επικείμενη σύσκεψη αναμένουν κυρίως να δρομολογηθεί η επιτάχυνση εκκρεμοτήτων παρά ο σχεδιασμός και υλοποίηση νέων δράσεων.
Η διαδικασία της ερχόμενης Δευτέρας, εκτός από τη Θεσσαλία, αφορά και τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Κρήτης.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.