Μουσική σχολή ιδρύεται στην Πύλη

Ευρεία σύσκεψη χθες παρουσία μελών της δημοτικής αρχής και στελεχών της μουσικής σχολής του πρώην δήμου Γόμφων
Μουσική σχολή θα αποκτήσει ο δήμος Πύλης κατόπιν σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο δημαρχείο Πύλης.

Η σύσκεψη έγινε παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Γιάννη Κουτσονάσιου, του προέδρου και της αντιπροέδρου του νομικού προσώπου του δήμου Πύλης κ. Βασίλη Μπαλλά και κας.Βαίτσας Μπουροκώστα αντίστοιχα. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο κ. Παναγιώτης Νταλούκας και η κα. Αθανασία Κιάφα προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους λόγω της προηγούμενης ενασχόλησης τους στη μουσική σχολή του πρώην δήμου Γόμφων.
Η νέα μουσική σχολή θα έχει έδρα την Πύλη και θα ονομάζεται Μουσική Σχολή δήμου Πύλης.
Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να εγγραφούν μαθητές από ολόκληρο το νέο δήμο Πύλης και η σχολή να παίξει πρωτεύοντα ρόλο στα πολιτιστικά δεδομένα της περιοχής. Έτσι η ενημέρωση των παιδιών και των γονέων θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα με σκοπό η μουσική σχολή να είναι έτοιμη σε πλήρη μορφή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Στη σχολή θα διδάσκονται όλα τα όργανα καθώς και θεωρία σε όλες τις τάξεις. Επίσης θα υπάρχουν τμήματα μουσικής προπαιδείας σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου. Με την αποπεράτωση των σπουδών θα χορηγούνται πτυχία αναγνωρισμένα απ' το Υπουργείο Πολιτισμού. Σε περίπτωση που υπάρχει μαθητής του οποίου οι γονείς θα μετατίθενται εκτός δήμου Πύλης θα δικαιούται μεταγραφή σε αντίστοιχη τάξη αναγνωρισμένου ωδείου ή αναγνωρισμένης μουσικής σχολής.
Για την ιστορία θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε έρευνα που είχε γίνει το 2000 στο σύνολο των μαθητών δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου του πρώην δήμου Γόμφων, ποσοστό 90% επιθυμούσε να μάθει μουσικό όργανο,41% να συμμετέχει σε χορωδία και 28% να συμμετέχει σε ορχήστρα του δήμου.
Ανάλογη διάθεση εμφανίζεται και στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του νέου, διευρυμένου δήμου Πύλης, οπότε αναμένεται να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή από νέες και νέους της περιοχής.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.