Σε ετοιμότητα λόγω κακοκαιρίας







Επί ποδός βρίσκονται οι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση του κύματος κακοκαιρίας από προχθές, σε μια προσπάθεια να μην σημειωθούν προβλήματα και όλα να κυλήσουν ομαλά. Από το βράδυ της Δευτέρας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων είναι σε ετοιμότητα, καθώς
 στα ορεινά χιόνιζε, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες. Ωστόσο, η πόλη των Τρικάλων δεν "ντύθηκε" στα λευκά. «Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών είμαστε σε ετοιμότητα. Τρεις λεπίδες βρίσκονται στον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, έχουμε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφέρεια», ανέφερε, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης.
Ταυτόχρονα, υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα στον οδικό άξονα της περιοχής, δεδομένου ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα.
Σημειωτέον, η κατάσταση στο ορεινό οδικό δίκτυο είναι πολύ καλή, χωρίς να έχουν αναφερθεί προβλήματα, ενώ όπως προαναφέρθηκε τρεις λεπίδες βρίσκονται στον ορεινό όγκο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν.
Χαμηλές θερμοκρασίες
Παρόμοιο σκηνικό του καιρού προβλέπεται και για σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα (4-10 βαθμοί Κελσίου), ενώ στα ηπειρωτικά θα σχηματιστεί παγετός όπου κατά τόπους θα είναι ισχυρός.
Στα Τρίκαλα, η θερμοκρασία θα φθάσει μόλις στους 6 βαθμούς Κελσίου στην πόλη των Τρικάλων, ενώ χιονόνερο προβλέπεται μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Πάντως, από την πλευρά της, η Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών αυτές τις ημέρες, λόγω των καιρικών φαινόμενων και τους ζητά να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους και να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ. Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία, εάν οι πολίτες βρίσκονται σε εξωτερικό χώρο θα πρέπει να «οδηγηθούν σε ασφαλές μέρος, μην εκτίθεστε στη χιονοθύελλα και αν χρειαστεί να βρεθείτε σε εξωτερικό χώρο ντυθείτε κατάλληλα, και προτιμήστε πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα παρά ένα βαρύ ρούχο. Φροντίστε το εξωτερικό ρούχο να είναι αδιάβροχο. Φορέστε ζεστές και αδιάβροχες μπότες. Επίσης, σε περιοχές, όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις, απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις. Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο, χρησιμοποιείστε αντιολισθητικές αλυσίδες. Ταξιδέψτε κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προτιμήστε τους κεντρικούς δρόμους και ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα κάνετε».
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.