Ζητούνται επειγόντως 15 εκατομμύρια ευρώ!









Δύσκολες εποχές για το Δήμο Τρικκαίων καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ βρίσκεται ένα βήμα πριν τη διαδικασία της εξυγίανσης, κάτι που εξάλλου είχε
 ειπωθεί δια στόματος του δημάρχου Χρήστου Λάππα στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων.
Ωστόσο τα σπουδαία και οι αποφάσεις για το Δήμο Τρικκαίων θα έρθουν μέχρι το τέλος του ερχόμενου Φεβρουαρίου, καθώς ακόνη δεν υπάρχουν "τα τελικά στοιχεία που θα μας οδηγήσουν στην επιτήρηση ή εξυγίανση άλλα είναι κάτι που θα το ξέρουμε πολύ σύντομα" ανέφερε μεταξύ άλλων χθες στους εκπροσώπους των τοπικών Μέσων Ενημέρωσης ο δήμαρχος Τρικκαίων.
Κομμένα τα δάνεια!
Όπως εξήγησε ο κ. Λάππας το να μπει κάποιος Δήμος στη διαδικασία της οικονομικής του εξυγίανσης σημαίνει ότι δε θα μπορεί να συνάψει δάνεια από χρηματοπιστωτικούς φορείς της ελεύθερης αγοράς καθώς ο δανεισμός θα μπορεί να γίνει και μόνο μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με σαφώς χαμηλότερα επιτόκια "ώστε να καταφέρουμε να ελαττώσουμε τα τοκοχρεωλύσιά μας σε σχέση με τους ΚΑΠ" ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο δήμαρχος Τρικκαίων δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τον Ιανουάριο το 40% των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) παρακρατήθηκαν για την εξόφληση δανείων της προηγούμενης δημοτικής αρχής.
Επίσκεψη στην Αθήνα
Πάντως σήμερα ο δήμαρχος Τρικκαίων θα ταξιδέψει για την Αθήνα όπου θα έχει επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες των υπουργείων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει την εκταμίευση χρημάτων για την πληρωμή των άμεσων αναγκών του Δήμου.
Επειγόντως 15.000.000 ευρώ!
Βάσει των όσων ανέφερε ο κ. Λάππας ο Δήμος Τρικκαίων οφείλει ήδη 11.500.000 ευρώ στην αγορά και 4.500.000 ευρώ περίπου για την πληρωμή των δεδουλευμένων σε εργαζόμενους. Αυτό σημαίνει ότι άμεσα θα πρέπει να βρεθούν ούτε ένα, ούτε δυο αλλά 15.000.000 ευρώ ώστε να γίνει η κάλυψη των αναγκών. Επιπλέον δεν παρέλειψε να τονίσει και το θέμα των κατασχετηρίων τα οποία παραλαμβάνει σε καθημερινή βάση η δημοτική αρχή. "Μεταξύ των στόχων της επίσκεψής μου στην Αθήνα είναι και η διεκδίκηση μιας προκαταβολής από τη ΣΑΤΑ ώστε να μπορέσω να κάνω έργο" δήλωσε επί λέξη ο κ. Λάππας.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.