Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που ευθύνεται για 40 κλοπές

Από την Ασφάλεια Τρικάλων η οποία πέτυχε τη σύλληψη των έξι μελών – Η συνολική λεία ανέρχεται στις 300.000 ευρώ
Σπείρα τσιγγάνων η οποία
 πραγματοποίησε σαράντα διαρρήξεις στο Νομό Τρικάλων με συνολική λεία 300.000 ευρώ, εξάρθρωσε η Ασφάλεια Τρικάλων.
Του Λάζαρου Μάμαλη
Ειδικότερα, την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης και τη συνακόλουθη εξιχνίαση πλήθους υποθέσεων κλοπών οικιών, πινακίδων κυκλοφορίας και μίας ληστείας, πέτυχαν
αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων , ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα.
Ταυτοποιήθηκε ο ιθύνων νους του κυκλώματος, ημεδαπός, ηλικίας 54 ετών, ΡΟΜΑ, καθώς και τέσσερα επιπλέον μέλη της συμμορίας, από τα οποία τρεις ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 34, 28 και 35 αντίστοιχα και ένας αλλοδαπός υπήκοος, ηλικίας 31 ετών , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία με τις κατηγορίες της «Εγκληματικής Οργάνωσης», των «Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπών τετελεσμένων και σε απόπειρα », της «Ληστείας » και της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Από την έρευνα - προανάκριση του Τ.Α. Τρικάλων και τη μελέτη όλων των στοιχείων που προέκυψαν από αυτή , όπως αυτοψίες και εξερεύνηση χώρων, καταθέσεις παθόντων και αυτόπτων μαρτύρων, την εκμετάλλευση και αξιολόγηση των παρασχεθέντων πληροφοριών, φωτογραφιών και εγγράφων άλλων Υπηρεσιών Ασφαλείας ανά την Ελλάδα, στοιχείων που παρασχέθηκαν στην εν λόγω Υπηρεσία από Δημόσιες Οικονομικές Εφορίες, και την συνεκτίμηση αυτών, αναμφισβήτητα, προέκυψε ότι οι έξι συνέστησαν εγκληματική ομάδα προς διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και ληστειών με μοναδικό τους σκοπό τον εύκολο και άκοπο πλουτισμό τους και, αφού κατάρτισαν σχέδια δράσης κατά τριάδες και τετράδες.
Κατά το χρόνο διάπραξης των κλοπών- ληστειών ένα έως δύο από τα μέλη παρέμειναν εξωτερικά των χώρων διάπραξης αυτών για να κρατούν «τσίλιες» αλλά και για την ευκολότερη διαφυγή τους και αποτροπή της συλλήψεώς τους, που διέπραταν.
Η δράση τους εντοπίζεται κατά το χρονικό διάστημα από 28-3-2010 έως και 12-12-2010.
Στο συγκεκριμένο διάστημα διέπραξαν σαράντα κλοπές - διαρρήξεις σε βάρος οικιών, στις παρυφές της πόλεως Τρικάλων, απ' όπου αφαίρεσαν κοσμήματα , χρυσαφικά, μετρητά και χρυσές λίρες, συνολικής αξίας 300.000 ΕΥΡΩ.
Επίσης, διέπραξαν μία ληστεία σε βάρος Τρικαλινής, από την οποία με χρήση βίας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ΕΥΡΩ.
Ωστόσο, δεν έμειναν μόνο εκεί. Προχώρησαν και σε πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, τις οποίες στη συνέχεια τοποθετούσαν στα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους προκειμένου να μην γίνουν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία των αυτοκινήτων τους..
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι ,παρότι τα περισσότερα μέλη της οργάνωσης στερούνται ατομικής εργασίας, διαθέτουν πολυτελή και μεγάλου κυβισμού IX αυτοκίνητα και πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της χώρας, γεγονός που στοιχειοθετεί την κατηγορία της «Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».
Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τις μέχρι σήμερα έρευνες δεν ανευρέθηκαν κλοπιμαία , καθώς αυτοί, όπως εκτιμάται βάσιμα, πωλούσαν αυτά σε άγνωστους κλεπταποδόχους.
Η σχηματισθείσα σε βάρος των ανωτέρω δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Τρικάλων.
Τέλος, από την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων έγινε γνωστό ότι συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή και άλλων δραστών στο κύκλωμα.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.