Συνταγή Παπαρατζας (απο την κυρά μήτσινα)

Τρικαλινό σπετσοφάι
Διότι αν μη τι άλλο.... τα Τρίκαλα φημίζονται για τα λουκάνικά τους!




Συστατικά
1 θηλιά λουκάνικα χωριάτικα (με πράσο κατά προτίμηση)
3 πράσινες πιπεριές κέρατο
1 φλ. τσ. σάλτσα ντομάτας
1/2 φλ. κ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι



Οδηγίες
1.Ξεκινάμε κόβωντας τα λουκάνικα σε μικρά κομμάτια, μπουκίτσες, τα τηγανίζουμε & τα αφήνουμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το λάδι.
2.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι & τις πιπεριές, τις οποίες έχουμε χοντροκόψει, μαζί με το αλατοπίπερο και τις σωτάρουμε για δύο με τρία λεπτά, οπότε προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας και το νεράκι.
3.Βράζουμε για λίγη ώρα, ώσπου να παίρνει να χυλώσει η σάλτσα μας και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα.
4.Κλείνουμε την κουζίνα μας και ανακατεύουμε για λίγο, για να αφομοιωθούν όλα τα υλικά και οι μυρωδιές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την "έκλεψα" από μία συνάδελφο... Είναι πεντανόστιμη, πανεύκολη, γρήγορη και με λίγα υλικά που την απογειώνουν!

Εγώ όταν την έφτιαξα έβαλα και κόκκινη πιπεριά αλλά και κόκκινο πιπέρι γλυκό (πάπρικα) και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Φοβερός μεζές, παντός καιρού και μπορείτε ακόμη και σε τραπέζι να το παρουσιάσετε!


Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.