Ξεκίνησε χθες η εμποροπανήγυρη στο Μουζάκι

Θα διαρκέσει μία εβδομάδα και αναμένεται να αυξήσει την κίνηση στην τοπική αγορά

 Την ετήσια εμποροπανήγυρη του Μουζακίου που ξεκίνησε επίσημα από χθες 1η Σεπτεμβρίου, καλωσορίζουν τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου οι συμπολίτες μας στο Δήμο Μουζακίου. Φέτος, η οικονομική κρίση αναμένεται να «στοιχίσει» στο πανηγύρι που
χρόνια τώρα αποτελεί θεσμό για την περιοχή, ωστόσο, η παράδοση μένει ζωντανή προσελκύοντας αρκετούς επισκέπτες. Οι παράγκες με τα εμπορικά είδη, με τους χαλβάδες, τα σουβλάκια, το λούνα-παρκ, υποδέχονται και φέτος τους επισκέπτες του παζαριού προσφέροντας ψυχαγωγία αλλά και οικονομικές αγορές.
H εμποροπανήγυρη του Μουζακίου είναι από τις πιο φημισμένες στην περιοχή. Βέβαια, η οικονομική κρίση επέφερε και τις δικές της συνέπειες. Οι περισσότεροι επισκέπτες του πανηγυριού, απολαμβάνουν το κλίμα αλλά περιορίζονται σε ελάχιστες αγορές και έξοδα. Ωστόσο, με τη «άπνοια» που επικρατεί στην αγορά τους τελευταίους μήνες, το πανηγύρι ακόμη και για τους εμπόρους και τους ιδιοκτήτες καταστημάτων στου Μουζάκι, αποτελεί μία ελπίδα, ότι θα δούνε την κίνηση να αυξάνει.
Όπως τονίζει ο κ. Γιώργος Κωτσός, δήμαρχος Μουζακίου, περιγράφοντας την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά, «Δυστυχώς, δεν πάμε προς το καλύτερο. Οι πολίτες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα. Σαν δήμος προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε με την ρευστότητα που έχουμε ακόμη. Αν συνεχίσει βέβαια αυτή η κατάσταση δεν ξέρουμε που θα οδηγηθούμε. Σε ότι αφορά στο πανηγύρι, ο κόσμος είναι σίγουρο ότι θα περάσει όμορφα, σε ένα περιβάλλον, που το έχουμε φροντίσει ιδιαίτερα, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μικροπωλητών και των επισκεπτών. Για το γεγονός που θεωρείται από τα σημαντικότερα στην περιοχή, είμαστε έτοιμοι εδώ και καιρό και προσδοκούμε ότι θα προσελκύσει αρκετό κόσμο».
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.