Αυστηροί έλεγχοι της Τροχαίας Τρικάλων

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στα σχολικά λεωφορεία για την ασφαλή μετακίνηση των μαθητών 

Εκατοντάδες Τρικαλινοί μαθητές μεταφέρονται καθημερινά στα σχολικά συγκροτήματα της πόλης και της περιφέρειας του νομού με λεωφορεία, σχολικά και μη.
Μια διαδικασία αρκετά υπεύθυνη και σε πολλές των περιπτώσεων δύσκολη, αφού

οι οδηγοί, αφενός έχουν υπό την ευθύνη τους ανθρώπινες ζωές, αλλά και την ασφάλεια των παιδιών.
Από την 1η Σεπτεμβρίου κλιμάκια της Τροχαίας βρίσκονται και θα συνεχίσουν να βρίσκονται επί ποδός, προκειμένου να διεξάγουν ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία.
Σύμφωνα με υπηρεσιακούς παράγοντες της Τροχαίας οι έλεγχοι διεξάγονται σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και σε χώρους που γίνεται η επιβίβαση των μαθητών και συγκεκριμένα έξω από σχολικές μονάδες.
Μεταξύ άλλων, οι άνδρες της Τροχαίας ελέγχουν την άδεια του σχολικού λεωφορείου και το εάν έχει περάσει τεχνικό έλεγχο, την ύπαρξη ζωνών ασφαλείας κι εάν τις φορούν οι μαθητές, αν υπάρχει συνοδός των νηπίων κατά τη μεταφορά τους με το σχολικό.
Οι παραβάτες θα κληθούν να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα, που κυμαίνονται από 80 έως 1.000 ευρώ, ενώ για σοβαρές παραβάσεις προβλέπεται ακόμη και η ακινητοποίηση του οχήματος, καθώς και αφαίρεση πινακίδων και άδειας οδήγησης του λεωφορείου.
Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν διεξαχθεί μέχρι και σήμερα εμφανίστηκε μιλώντας στην «ΕΡΕΥΝΑ» ο διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων κ. Αθανάσιος Καππάς.
«Μέχρι στιγμής από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν δεν έχει διαπιστωθεί καμία παράβαση. Οι οδηγοί είναι ευαισθητοποιημένοι, αντιλαμβανόμενοι την μεγάλη ευθύνη. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς κι έχουν ως στόχο την απόλυτη διασφάλιση των κανόνων ασφάλειας στην μεταφορά μαθητών», σημείωσε μεταξύ των άλλων ο κ. Καππάς.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι μέσα στους επόμενους μήνες θα επεκταθούν και στα λεωφορεία που εκτελούν σχολικές εκδρομές από και προς Τρίκαλα.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.