Εγκρίθηκε η δημοπράτηση επέκτασης του Δημοτικού Σχολείου Κεφαλόβρυσου







Το πράσινο φως για την έγκριση δημοπράτησης αρκετών έργων τα οποία είναι ενταγμένα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, άναψε πρόσφατα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός με τη σχετική υπογραφή. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων ανέρχεται σε 3.723.500 ευρώ.
Ειδικότερα πρόκειται για
 τις προεγκρίσεις δημοπράτησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τους Φορείς Υλοποίησης των έργων.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων του διδακτηρίου για το Δημοτικό συνολικού προϋπολογισμού 2.215.000 ευρώ, με Φορέα Υλοποίησης την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Σημαντικό έργο
Πρόκειται για ένα αρκετά σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία καθώς κρίνεται επιτακτική η αύξηση των εγκαταστάσεων του σχολείου, όπως εξάλλου κατά καιρούς έχουν επισημάνει και οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής του Δήμου Τρικκαίων με δηλώσεις τους.
Η περιγραφή
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση προσθήκης στο διδακτήριο του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου,η οποία θα γίνει σε υπάρχον οικόπεδο εμβαδού 3.000 τετραγωνικών μέτρων. Ήδη στο χώρο υπάρχουν πέτρινο κτίριο εμβαδού 160 τ.μ. καθώς και 2 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ 100 τ.μ., ενώ η επέκταση θα περιλαμβάνει δυο νέα κτίρια 950 τ.μ. και άλλες δυο ανεξάρτητες αίθουσες 1.100 τ.μ. όπως επίσης κατασκευή αποθηκών και λεβητοστασίου. Το συνολικό εμβαδό των εγκαταστάσεων μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή τους θα φτάνει τα 1.600 τ.μ., γεγονός που θα καθιστά επιτυχημένη την κάλυψη όλων των διδακτικών αναγκών του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου.
Τα υπόλοιπα έργα
Παράλληλα αξίζει εδώ να επισημανθεί ότι από πλευράς της δημοτικής αρχής του Δήμου Τρικκαίων έχουν γίνει όλες εκείνες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προώθηση της ένταξης στο ΕΣΠΑ και άλλων ουσιαστικών έργων για το Δήμο Τρικκαίων. Μεταξύ αυτών είναι η αποκατάσταση του Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, καθώς το έργο βρίσκεται στην τελευταία φάση της αποπεράτωσής του δεδομένου ότι απομένουν μόνο ορισμένες λεπτομέρειες. Ωστόσο υπάρχει και το πολυσυζητημένο θέμα του εσωτερικού δακτυλίου το οποίο ήταν ενταγμένο στο Γ' ΚΠΣ ωστόσο άλλαξε ο φορέας χρηματοδότησης και αυτό εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ. Τα προβλήματα που φαίνεται να αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο έργο αφορούν σε εκκρεμότητες μελετών αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των απαλλοτριώσεων. Αυτό που σίγουρα απαιτείται από πλευράς του Δήμου Τρικκαίων είναι η εξεύρεση ποσού ύψους 135.000 ευρώ ώστε να ολοκληρωθεί πλήρως η διαδικασία της απαλλοτρίωσης.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.