Το μεγάλο «χαράτσι»

Εξαγριωμένοι με το νέο φόρο ακινήτων οι πολίτες-Τη συνταγματικότητά του εξετάζουν οι δικηγόροι
Με αγανάκτηση και απόγνωση υποδέχονται οι πολίτες τους νέους φόρους που επιβάλλονται σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση από την κυβέρνηση.
Ο νέος φόρος ακινήτων που
 αναμένεται να φτάσει με το λογαριασμό της ΔΕΗ σε κάθε νοικοκυριό, χωρίς καν να εξετασθεί η δυνατότητα του κάθε πολίτη να πληρώσει το αντίτιμο, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των συζητήσεων. Φαίνεται ότι για τους περισσότερους πολίτες, το νέο τέλος είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αφού ούτε λίγο ούτε πολύ, κάθε οικογένεια θα κληθεί μέσα σε ένα μήνα να πληρώσει φόρους που ξεπερνούν τα 500 ευρώ, χωρίς ακόμη να έχουν υπολογιστεί τους φόρους για τα αυτοκίνητα και τις πάγιες υποχρεώσεις των νοικοκυριών κατά τους χειμερινούς μήνες.
Όπως αναφέρουν πάντως οι συμπολίτες μας, σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να δώσουν πολιτική «άφεση» για το νέο «χαράτσι», όπως χαρακτηρίζουν το φόρο ακινήτων, που θα έρθει με το λογαριασμό της ΔΕΗ. Και αυτό γιατί έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να τους στερήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα, ένα αγαθό επιβίωσης.
Θα εξετασθεί η νομιμότητα
Μπροστά σε όλη αυτή την κοινωνική κατακραυγή για ένα φόρο που και πάλι δεν γνωρίζουμε αν θα εξασφαλίσει την οικονομική σωτηρία-έστω και την πρόσκαιρη-της χώρας, οι δικηγόροι άρχισαν ήδη να εξετάζουν το ενδεχόμενο προσφυγών βασιζόμενη στην αντισυνταγματικότητα της επιβολής του. όπως εξάλλου έγινε και σε πρόσφατη ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων στην Πάτρα για την περίπτωση του τέλους επιτηδεύματος. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου κ. Δήμήτρης Κοντογιάννης, «Όλες αυτές οι επιβαρύνσεις είναι σίγουρα αντισυνταγματικές. Έχουμε φτάσει στο σημείο σχεδόν καθημερινά να επιβάλλεται κι ένας φόρος. Μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν επιβληθεί τέσσερις φόροι. Από την ερχόμενη εβδομάδα θα εξετάσουμε πάντως το ενδεχόμενο προσφυγών και τη νομιμότητα του τέλους ακινήτων. Υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει πώς θα πληρώσει. Οι πολίτες έχουν αγανακτήσει πλέον, όπως εξάλλου και ο δικός μας κλάδος που δοκιμάζεται επίσης σκληρά από τις μεταρρυθμίσεις».
Φτάνει πια!
«Θέλουν να σώσουν την Ελλάδα ή τους Έλληνες; Αυτό το ερώτημα να μας απαντήσουν. Αισθανόμαστε προδομένοι. Το ραβασάκι της ΔΕΗ θα έρθει για να μας αποτελειώσει οικονομικά. Πιστεύω ότι η πολιτική σκηνή ζει σε ένα γυάλινο κόσμο. Δεν μπορούν να δουν τον αγώνα που κάνουν οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι για να επιβιώσουν. Τώρα μας λένε να πληρώσουμε. Από πού θα τα βρούμε;», λέει ο Ηλίας Ευσταθίου ελεύθερος επαγγελματίας και συνεχίζει εξαγριωμένος, «Πολύ φοβάμαι ότι πλέον δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα. Ο δρόμος που πήραμε ήταν από την αρχή λάθος και δυστυχώς λάθος συνεχίζουμε».
Η Σοφία Ακρίβου, είναι μια νέα γυναίκα που εργάζεται στον εμπορικό κλάδο. Όπως μας είπε, «Είμαι κατά βάση αισιόδοξος άνθρωπος και θέλω να βλέπω ότι στο τέλος θα σωθούμε. Όμως ο νέος φόρος με προβλημάτισε. Αν πρέπει να πληρώσουμε γιατί είναι ο μόνος τρόπος να σωθούμε οικονομικά εντάξει. Αλλά να πληρώσουν αυτοί που έχουν, αυτοί που μπορούν. Θα έπρεπε να υπάρχουν καλύτερα κριτήρια. Δεν μπορείς να επιβάλλεις φόρο σε ένα συνταξιούχο των 500 ευρώ, σε ένα άνεργο, μόνο και μόνο γιατί με τους κόπους μια ζωής κατάφερε να φτιάξει ένα σπίτι».

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.