Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος Πύλης

Επισκέψεις σε Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Δάνειο και σφαγεία αποτέλεσαν την αφορμή της επίσκεψης στην Αθήνα του κ. Κώστα Κουφαγάζου
Στην Αθήνα βρέθηκε το περασμένο διήμερο ο δήμαρχος Πύλης κ. Κώστας Κουφογάζος. Αντικείμενο, οι
 επισκέψεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την συζήτηση και διευθέτηση διαφόρων θεμάτων που απασχολούν το Δήμο Πύλης, καθώς και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα σφαγεία της περιοχής.
Ο Δήμος Πύλης επιδιώκει την επιμήκυνση και αναχρηματοδότηση των δανείων ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ που συνάφθηκαν από τους πρώην «Καποδιστριακούς» Δήμους με αυτό.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος για μια ακόμη φορά επανέλαβε ότι δεν
πρόκειται να εντάξει τον δήμο Πύλης σε οποιαδήποτε διαδικασία «μνημονίου».
Πάντως να υπογραμμιστεί σ’ αυτό το σημείο ότι το πρόβλημα του χρέους, στους Δήμους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο αποτελεί κάτι το κοινό. Μετά την καταγραφή των οικονομικών στοιχείων των Δήμων και τη συμπερίληψή τους στη βάση δεδομένων του υπουργείου, προκύπτει ότι τα δάνεια και οι υποχρεώσεις όλων των Δήμων (υπερχρεωμένων και μη), χωρίς ωστόσο να υπολογίζονται σε αυτά οι δημοτικές επιχειρήσεις, ανέρχονται στο ποσό του 1,9 δισ. ευρώ, ενώ τα διαθέσιμά τους, σε 735.743.000 ευρώ.
Δεύτερος σταθμός του κ. Κουφογάζου αποτέλεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το ραντεβού που είχε ο δήμαρχος με το γ.γ. και στελέχη αναβλήθηκε, καθώς ο δεύτερος απουσίαζε σε συνάντηση με τον κ. Βενιζέλου.
Ο Δήμος Πύλης επιθυμεί να λύσει άμεσα το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα σφαγεία. Μάλιστα αναζητά το μέτρο εκείνο που θα εντάξει το έργο του εκσυγχρονισμού. Όπως είναι γνωστό κατά το παρελθόν ο Δήμος είχε καταθέσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μελέτη η οποία αφορούσε τον εκσυγχρονισμό των σφαγείων. Η συγκεκριμένη μελέτη δεν προωθήθηκε μέχρι σήμερα. Ο Δήμος πάντως δηλώνει πανέτοιμος κι έχει την διάθεση για να προωθήσει τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των σφαγείων.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.