Αγοράζοντας αποκωδικοποιητή για την τηλεόραση







Στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ αποκωδικοποιητές διαθέτει το Σούπερ μάρκετ
του Κωστή  Παλιούρα

Όπως είναι γνωστό, από 27/05 οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα εκπέμπουν μόνο ψηφιακά, οπότε, όποια συσκευή δεν διαθέτει τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή, δεν θα δείχνει εικόνα.

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία αποκωδικοποιητών του ψηφιακού σήματος των τηλεοράσεων, τόσο σε τιμές, όσο και σε είδη, τιμές ξεκινούν από 29,90 ευρώ, ενώ υπάρχουν και ειδικοί για δέκτες τηλεόρασης που είναι αναρτημένοι σε τοίχο.
Όσον αφορά τους αποκωδικοποιητές,  χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, υψηλής ανάλυσης (HD), από 45 ευρώ και άνω και σε χαμηλής ανάλυσης, (SD), από 30 ευρώ και άνω. Η διαφορά έγκειται στην απόδοση, με τις πρώτες να δίνουν άριστης ποιότητας σήμα και να είναι πιο ανθεκτικές,   πρόκειται για "μηχάνημα" που ουσιαστικά λειτουργεί όλο το 24ωρο. Ένα πλεονέκτημα των HD είναι η δυνατότητα πρόσβασης σε διάφορες υπηρεσίες, όπως πχ περίληψη προγράμματος κα, αλλά και η δυνατότητα να επεξεργαστεί μελλοντικές αναβαθμίσεις του ψηφιακού σήματος,  αν θέλει κάποιος η κάθε τηλεόραση που έχει στο σπίτι του να "πιάνει" διαφορετικό σταθμό, τότε επιβάλλεται ο κάθε δέκτης να εφοδιαστεί με τον δικό του αποκωδικοποιητή. Επίσης, μπορεί να "γράφει" ένα πρόγραμμα της τηλεόρασης, πχ σε USB ή να προγραμματιστεί να εγγράψει, έχοντας ταυτόχρονα υποδοχή για card reader, που σημαίνει ότι μπορεί να δεχτεί συνδρομητικά κανάλια στην πορεία. Για τις παλιές επίπεδες τηλεοράσεις (πριν το 2010), υπάρχει η δυνατότητα να πάρουν κάρτα και να μετατραπούν σε δέκτες ψηφιακού σήματος,  εφιστώντας παράλληλα την προσοχή όσον αφορά την αγορά αποκωδικοποιητή, που πρέπει να είναι συμβατός με τον δέκτη, οπότε, ο καταναλωτής οφείλει να γνωρίζει το μοντέλο της τηλεόρασής του, για να μην έχει προβλήματα στο μέλλον. Τέλος, εγγυήσεις για τις συσκευές υπάρχουν, ανάλογα με την εταιρεία.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.