Παρελθόν από τη νέα χρονιά 6 γυμνάσια

Υπογράφτηκε η υπουργική απόφαση για τη συγχώνευση σχολικών μονάδων το διδακτικό έτος 2011-2012
Συγχωνεύονται τα γυμνάσια Ζάρκου, Φήκης, Μεγάρχης, Ριζώματος, 2ο Πύλης και 8ο Τρικάλων
Τίτλοι τέλους από το επόμενο διδακτικό έτος για 6 γυμνάσια του νομού Τρικάλων, καθώς
υπογράφτηκε από την αρμόδια υπουργό Παιδείας η απόφαση με την οποία πλέον ανοίγει ο δρόμος για τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων.
Έτσι από το επόμενο διδακτικό έτος 2011-2012 συνενώνονται το γυμνάσιο Ζάρκου με το γυμνάσιο Φαρκαδόνας, το γυμνάσιο Φήκης με το γυμνάσιο Βαλτινού, το γυμνάσιο Μεγάρχης με το γυμνάσιο Πρίνου, το γυμνάσιο Ριζώματος με το 40 γυμνάσιο Τρικάλων, το 2ο γυμνάσιο Πύλης με το 1ο γυμνάσιο Πύλης, το 8ο γυμνάσιο Τρικάλων με το 2ο γυμνάσιο Τρικάλων.
Όπως είναι γνωστό τους προηγούμενες μήνες και συγκεκριμένα από τον περασμένο Φεβρουάριο αναπτύχτηκαν πολύμορφες δράσεις για την παραμονή των σχολείων στις έδρες τους. Οι φορείς και οι κάτοικοι μιλούσαν για λειτουργικά σχολεία που πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν το εκπαιδευτικό έργο τους.
Παράλληλα είχαν επισημάνει τους φόβους τους γύρω από την μεταφορά των μαθητών, αλλά και την αύξηση του αριθμού των τμημάτων ανά σχολείο, γεγονός που θα δημιουργούσε νέα ζητήματα.
Παρόλα αυτά, οι κινητοποιήσεις φορέων, εκπαιδευτικών, μαθητών και τοπικών κοινωνιών δεν επέφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα.
Το θέμα απασχόλησε κατά καιρούς και το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων, το οποίο σύσσωμο εξέφρασε την αντίδραση του σχετικά με τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων.
Εντωμεταξύ από την πλευρά τους τα μέλη του δ.σ. της ΕΛΜΕΤ αναμένεται το επόμενο διάστημα να καθορίσουν τη νέα στάση τους. Δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά της απόφασης του υπουργείου για τις συγχωνεύσεις, στη Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο αναμένεται και από αλλά Όργανα ανά την Ελλάδα, που χαρακτηρίζουν τις συγχωνεύεις παράνομες, αφού θα δημιουργηθούν σχολεία με μεγαλύτερο αριθμό των 9 τμημάτων κάτι που δεν επιτρέπεται από το νόμο.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.