Άμεση η αναπλήρωση των 70 εργαζομένων

Αποχωρούν σήμερα από τον τομέα της καθαριότητας και θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ
Το προσωπικό θα χρησιμεύσει για την κάλυψη του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων
Άμεσα αναμένεται να ανταποκριθούν οι υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων στην αναπλήρωση των 70 ατόμων που σήμερα λύνεται η σύμβασή τους και αποχωρούν από τον τομέα της καθαριότητας. Αυτό υπογράμμισε χθες ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Χρήστος Λάππας, ο οποίος είπε πως έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία για την πρόσληψη 70 περίπου ατόμων στο δήμο Τρικκαίων μέσω ΑΣΕΠ. Σε σχετικό ερώτημα αν το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει από την αποχώρηση αυτών μέχρι την πρόσληψη νέων εργαζομένων, ο δήμαρχος Τρικκαίων, είπε πως αυτό θα γίνει άμεσα και δεν πρόκειται έτσι να δημιουργηθούν προβλήματα δυσλειτουργίας του ευαίσθητου τομέα της καθαριότητας. Τα άτομα θα προσφέρουν υπηρεσίες για οκτώ μήνες.
Ανάγκες
 Το προσωπικό θα χρησιμεύσει για την κάλυψη του προγράμματος αποκομιδής απορριμμάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Τρικκαίων, των αναγκών του Δημοτικού Αμαξοστασίου, του τμήματος Δημοτικού Ηλεκτροφωτισμού. Επίσης θα χρησιμοποιηθούν και για τις επείγουσες και έκτακτες ανάγκες του νέου Δήμου Τρικκαίων όπως χιονοπτώσεις, παγετοί, πλημμύρες, σπασίματα - εκριζώσεις δένδρων, κατολισθήσεις κ.α. που προξενούνται από έκτακτα και έντονα καιρικά φαινόμενα πρέπει να αποκατασταθούν από συνεργεία του Δήμου. Τα μηχανήματα και οχήματά του που υπάρχουν στο Δήμο δεν στελεχώνονται από μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό.
Η Υπηρεσία Καθαριότητας, αξίζει να αναφέρουμε όπως αναφέρθηκε σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, στο πλαίσιο μελέτης διαχείρισης του προσωπικού πρέπει να λειτουργήσει ως ένας φορέας διαχείρισης Στερεών αποβλήτων. Η στρατηγική του φορέα στη γνωστή Ιεραρχία διαχείρισης αποβλήτων είναι:
* Καταρχάς, πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων.
* Επαναχρησιμοποίηση των προϊόντων.
* Πλήρη ανακύκλωση όλων των απορριμμάτων.
* Σχέδιο για τη συλλογή και τη μεταφορά των απορριμμάτων με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Με τοποθέτηση κάδων , Σταθμούς μεταφόρτωσης, κλειστά containers κ.α.
* Ανάκτηση ενέργειας με πολλούς τρόπους
* Συμμετοχή όλων των φορέων και των Δημοτών στις παραπάνω διαδικασίες.
* Πλήρη ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού με οχήματα ειδικά για κάθε είδους αποοριμμάτων που θα είναι χαμηλής κατανάλωσης καυσίμου και νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας που θα επιβαρύνουν στο ελάχιστο περιβαλλοντικά την πόλη.
* Δόμηση όλης της Υπηρεσίας με καττάλληλο προσωπικό ώστε να επιτευχθεί μείωση προσωπικού επειδη το εργατικό κόστος είναι περίπου το 70% των εξόδων της Υπηρεσίας.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.