Έτοιμο μέσα σε 30 λεπτά
Ιταλικής προέλευσης συνταγή, πολύ νόστιμη και πανεύκολη. Συνολικά χρειάζεται μόλις 30 λεπτά για να ολοκληρωθεί, όσο δηλαδή και μια παραγγελία απ' έξω!
Καμιά δικαιολογία λοιπόν, αφού μπορεί κανείς να φτιάξει ένα εντυπωσιακότατο γεύμα σε μισή μόνο ώρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 ½ κουτάλι της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 φλιτζάνι του τσαγιού βιολογικό ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει.
Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ (ακόμα και με ένα μπρίκι). Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα.
Βουτήξτε τα στήθη στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι. Τινάξτε να απομακρυνθεί το πλεονάζον αλεύρι.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα στήθη σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα στήθη σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίστε με μαϊντανό.
Καμιά δικαιολογία λοιπόν, αφού μπορεί κανείς να φτιάξει ένα εντυπωσιακότατο γεύμα σε μισή μόνο ώρα.
Υλικά που θα χρειαστείτε για 4 μερίδες:
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 ασπράδια αυγού ελαφρώς χτυπημένα
½ φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
1 ½ κουτάλι της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
¼ φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο χυμό λεμόνι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο ginger
1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 φλιτζάνι του τσαγιού βιολογικό ζωμό κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση:
Ξεκινήστε με τη σάλτσα. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι αναμείξτε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και το χυμό λεμόνι. Προσθέστε το ginger, τη σόγια και το ζωμό και φέρτε τη σάλτσα σε βρασμό. Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να δέσει, ανακατεύοντας συχνά μην κολλήσει.
Μέχρι η σάλτσα να γίνει, απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ (ακόμα και με ένα μπρίκι). Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε μέχρι να αποκτήσει πάχος περίπου ενός εκατοστού. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα.
Βουτήξτε τα στήθη στο ασπράδι και μετά στο αλεύρι. Τινάξτε να απομακρυνθεί το πλεονάζον αλεύρι.
Ζεστάνετε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τα στήθη σε δόσεις, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο καφέ χρώμα. Τοποθετήστε τα σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τα στήθη σε πιάτα ρίχνοντας τη σάλτσα από πάνω και πασπαλίστε με μαϊντανό.