Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ!!!



Αυτή η συνταγή είναι αφειερωμένη στους λάτρεις του κοτόπουλου ! Για όσους δηλαδή το αγαπούν σαν γεύση και το προτιμούν σε οποιαδήποτε παραλλαγή του!!





ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΠΙΦΤΕΚΙ

ΥΛΙΚΑ

2 στήθη κοτόπουλου

3 φέτες ψωμί του τοστ

2 ασπράδια αυγών

5 κουταλιές Βιτάμ για το άλειμμα

2 κλωναράκια μαιντανό

Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο έως ότου μαλακώσουν. Εν τω μεταξύ βάζουμε το ψωμί σε ένα μπολ με νερό μέχρι να μαλακώσει , και αφού μουλιάσει το στίβουμε με τα χέρια μέχρι να βγουν όλα τα υγρά.

Μόλις το κοτόπουλο βράσει, το βγάζουμε από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να στραγγίξει πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το ψιλοκόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Κατόπιν το βάζουμε στο μπλέντερ και το χτυπάμε για πολύ λίγο, ώστε να γίνει κιμάς.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά του κοτόπουλου, μαζί με το μουλιασμένο ψωμί, τα ασπράδια, το μαϊντανό, ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας, ώστε να ενωθούν τα υλικά.

Όταν η ζύμη γίνει μαλακή, τη χωρίζουμε σε έξι μέρη και την πλάθουμε σε μπιφτέκια.

Αλείφουμε τα μπιφτέκια με το Βιτάμ, τα τυλίγουμε σε διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC.

Βγάζουμε τα μπιφτέκια από το ψυγείο, τα βάζουμε σε ένα τηγάνι-γκριλ αλειμμένο με Βιτάμ και τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.