Έκλεισε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία στα Τρίκαλα υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης


Τραγικές διαστάσεις φαίνεται πως παίρνει το πρόβλημα που υπάρχει στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς χθες, μεγάλη τεχνική εταιρεία των Τρικάλων ανέστειλε την λειτουργία της.
Συνέπεια από το λουκέτο που έβαλε η γνωστή εταιρεία που δραστηριοποιείται και στην παραγωγή σκυροδέματος, είναι να βρεθούν στο δρόμο περίπου 100 εργαζόμενοι που απασχολούνταν σ’ αυτή.
Αντιπροσωπεία εργαζομένων επισκέφθηκε και ζήτησε χθες το πρωί την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, αφού είναι απλήρωτοι τους τελευταίους δυο μήνες, ενώ ζητούν να τους κοινοποιηθούν από την εταιρεία οι απολύσεις ώστε στη συνέχεια να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και να πάρουν το επίδομα ανεργίας. Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ενημέρωσε την Επιθεώρηση Εργασίας για να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία, ενώ οι εργαζόμενοι απευθύνθηκαν και σε δικηγόρο.
Μιλώντας στο «ζυγό» ο γραμματέας του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Μιχ. Μαντέλας, ανέφερε πως η κατάσταση στον κατασκευαστικό και οικοδομικό κλάδο είναι τραγική και τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης πληρώνουν κατά κύριο λόγο οι εργαζόμενοι. Ο ίδιος ανέφερε πως η εταιρεία «Σιδηρομπετόν» που βρίσκεται στην οδό Πύλης ανέστειλε από χθες την λειτουργία της, με αποτέλεσμα 100 άνθρωποι να χάσουν ξαφνικά τη δουλειά τους.
Ο κ. Μαντέλας επισήμανε την αναγκαιότητα αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής ώστε να δοθεί έμφαση στην ανάπτυξη και τη ρευστότητα στην αγορά, ειδάλλως όπως είπε, τα φαινόμενα αυτά θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά τους εργαζόμενους, τόνισε πως το μόνο που μπορεί να κάνει το Εργατικό Κέντρο είναι να τους δώσει τις κατευθύνσεις για το πώς θα κινηθούν ώστε να λάβουν τα δεδουλευμένα τους και το επίδομα ανεργίας.
Ανάλογη όμως είναι και η εκτίμηση αρκετών μηχανικών της πόλης μας, καθώς η οικονομική κρίση έχει πλήξει περισσότερο, όπως υποστηρίζουν τον κατασκευαστικό κλάδο. Όπως ανέφεραν, εργολήπτες δημόσιων έργων δεν έχουν πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο ή τους δήμους για έργα που έχουν ήδη υλοποιήσει, ενώ συναντούν μεγάλες δυσκολίες στην λήψη δανείων από τις τράπεζες προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.
Γενική πάντως είναι η εκτίμηση πως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα υπάρξουν ανάλογα προβλήματα και σε άλλες τεχνικές εταιρείες, αφού δεν μπορούν πλέον να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.
Στην παραπάνω περίπτωση εκτός από το πρόβλημα που δημιουργείται στους δεκάδες εργαζόμενους, προστίθενται και αρκετοί Τρικαλινοί που κάνουν οικοδομές και έχουν δώσει προκαταβολές στην εν λόγω εταιρεία.
Πάντως η συγκεκριμένη εταιρεία ήταν από τις μεγαλύτερες που δραστηριοποιούνται στο Νομό και έχει εκτελέσει δημόσια και δημοτικά έργα τα οποία (σύμφωνα με πληροφορίες) δεν έχουν πληρωθεί, καθώς παρατηρείται ιδιαίτερη δυστοκία στην εκταμίευση χρημάτων από τα κρατικά και δημοτικά ταμεία.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.