Συνταγή για αφράτους κουραμπιέδες
Την συνταγή μας έστειλε η φίλη μας ΚΑΤΕΡΙΝΑ από το ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ!!!
Υλικά
- Μισο κιλο και 1/4 βούτυρο λιωμένο
- Ένα ολοκληρο αυγό
- Ένα φλυτζάνι του καφέ ανθόνερο
- Ένα πιατάκι του καφέ ζάχαρη αχνη
- Τρείς βανίλιες
- 1 και 1/4 αμύγδαλα καβουρδισμένα (ή όσο μας αρέσει)
- Ένα κιλό άχνη
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, Σπιτικό, όσο πάρει..
Διαδικασία
- Χτυπάμε το βούτυρο υπομονετικά για μισή ώρα προκειμένου να ασπρίσει.
- Ρίχνουμε το αυγό, το ανθόνερο, την άχνη απο το πιατάκι, τις βανίλιες, τα αμύγδαλα και το αλεύρι. Τα αναμιγνυουμε καλα.
- Φτιάχνουμε τα σχήματα της αρεσκείας μας και τους ψήνουμε γυρω στα 35 λεπτα στους 170οC στον αέρα
- Ετοιμάζουμε την αχνη (1 κιλό) που θα ρίξουμε απο επάνω προσθέτοντας και 3 βανίλιες εντός της για επιπλέον άρωμα.
- Μόλις οι κουραμπιέδες κρυώσουν λίγο τους πασπαλίζουμε με την αρωματική άχνη μας
- Οταν εννοουμε λιωμένο βούτυρο εννοούμε το ετοιμο που υπάρχει στα ψυγεία των μαρκετ (δεν το λιωνουμε δηλαδη!). Τέλος μην αμελήσετε το μισάωρο χτύπημα του βούτυρου διότι ειναι καθοριστικό
About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.