αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

 Τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Μπουτίνα.
Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενόψει του χειμώνα και των βροχοπτώσεων της εποχής. Όπως έγινε γνωστό αντιπλημμυρικά έργα και καθαρισμοί ποταμών και ρεμάτων πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές των Τρικάλων από τα τέλη του καλοκαιριού. Ο Περιφερειάρχης και οι δυο Αντιπεριφερεριάρχες επισκέφθηκαν τα έργα:
- από τη γέφυρα Διαλεκτού έως τη γέφυρα Καραβόπορου στον Πηνειό Ποταμό
- από τον Παλαιοπόταμο έως το Βαλτινό
- από τη γέφυρα Μουργκάνη έως τη Μύκανη
- στο ρέμα της Πιαλείας στην Πύλη
- στην Οξύνεια
- στον Ξηρόκαμπο
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την περιορισμένη χρηματοδότηση, που δεν μας αφήνουν να πραγματοποιούμε άμεσες παρεμβάσεις. Η υλοποίηση έργων όπως αυτά, βοηθούνστην αντιπλημμυρική προστασία από συχνά φαινόμενα υπερχείλισης, που εμφανίζονται όταν υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται ολοένα και πιο συχνά. Ανήκουν δε στα έργα που δημιουργούν ασφάλεια μέσω της πρόληψης, προστατεύοντας ταυτόχρονα και το περιβάλλον. Τέτοια έργα πολλές φορές δεν φαίνονται, αλλά όταν χρειάζονται έρχονται στην επιφάνεια και προστατεύουν τη ζωή των πολιτών. Συνεχίζουμε με σχέδιο, μεθοδικότητα και πυξίδα μας τον άνθρωπο»

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.