ΠΡΩΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς θα χτυπήσει αύριο στα σχολεία των Τρικάλων αλλά και ολόκληρης της χώρας. Χιλιάδες μαθητές επιστρέφουν στις αίθουσες, στο ξεκίνημα ενός έτους που αναμένεται να είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων δεκαετιών, καθώς η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει και την εκπαίδευση.(Το paparatzanews εύχεται Καλή Χρονιά σ όλους τους Μαθητές)
 
Τα προβλήματα εστιάζονται κυρίως στη λειτουργία των σχολείων καθώς οι δαπάνες είναι αντιστρόφως ανάλογες των κονδυλίων που διατίθενται, ενώ από την άλλη προκαλούν αντιδράσεις από πλευράς εκπαιδευτικών που βλέπουν το εισόδημά τους να περικόπτεται δραματικά.
Για αυτό το λόγο άλλωστε οι δάσκαλοι προχωρούν την Τετάρτη σε απεργία και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων.
Στις προθέσεις μάλιστα του υπουργείου είναι να αυξήσει το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ.
Η έλλειψη πόρων για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων ενόψει χειμώνα είναι ορατή. Το πρόβλημα και στο νομό μας είναι ιδιαίτερο με το υπουργείο να έχει περιθώριο ως τα μέσα περίπου Οκτωβρίου, που ο καιρός κρυώνει, να λύσει το «γρίφο» της θέρμανσης.
Σε τοπικό επίπεδο συνολικά 17.261 μαθητές σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα φοιτήσουν φέτος στις σχολικές μονάδες του νομού.
Στα νηπιαγωγεία το δυναμικό ανέρχεται σε 1.829 νήπια, στα σχολεία σε 7.202 μαθητές, στα γυμνάσια, λύκεια και ΕΠΑΛ 8.230 μαθητές.
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.