Γερμανοί φιλέλληνες σε Τρίκαλα και Καρδίτσα


Πρόκειται για μέλη μιας χορωδίας με τον τίτλο «Ηχούσα Γέφυρα» η οποία απαρτίζεται από διάφορους επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες - «Ψυχή» της προσπάθειας ο Καρδιτσιώτης Κώστας Παπαναστασίου
 Θεωρούν σε αυτήν την στιγμή της οικονομικής κρίσης, την επίσκεψή τους σαν συμπαράσταση στους
δοκιμαζόμενους έλληνες.
Αυτό κι αν είναι είδηση! Σαράντα πέντε περίπου άτομα φιλέλληνες μέλη μιας γερμανο-κεντροευρωπαικής χορωδίας με τον τίτλο «Ηχούσα Γέφυρα», θα βρίσκονται για 15 περίπου μέρες στη Δυτική Θεσσαλία, προβάλλοντας τις φυσικές ομορφιές της περιοχής μας σε ολόκληρη την Κεντρική Ευρώπη. Θα επισκεφθούν διάφορα χωριά της περιοχής, τους εκεί πολιτιστικούς συλλόγους για να συντραγουδήσουν παραδοσιακά-δημοτικά ελληνικά τραγούδια.
Χορωδία
Πρόκειται για μια ερασιτεχνική χορωδία η οποία απαρτίζεται από διάφορους επιστήμονες, διανοούμενους, καλλιτέχνες και απλούς πολίτες οι οποίοι είναι φιλέλληνες και θεωρούν σε αυτήν την στιγμή της οικονομικής κρίσης, την επίσκεψή τους σαν συμπαράσταση στους δοκιμαζόμενους έλληνες. Την περιοδεία αυτή θα την φωτογραφίσουν και βιντεοσκοπήσουν ώστε να υπάρξει μία μεταλαμπάδευση της φυσικής ομορφιάς της περιοχής μας, του πλούτου της μουσικής μας παράδοσης και της παροιμιώδους ελληνικής φιλοξενίας.
Η διάσταση αυτού του σχετικά περιορισμένου εγχειρήματος, τονίζει η «ψυχή» της προσπάθειας Κώστας Παπαναστασίου, σήμερα ξεπερνάει τα στενά υλικά πλαίσια και οφέλη από το αν ελάμβανε χώρα σε προηγούμενους χρόνους. Η πολυμελής χορωδία θα επισκεφθεί περιοχές του νομού μας, όπως τα Μετέωρα, ενώ θα τραγουδήσει στην κεντρική γέφυρα της πόλης, θα γίνει επίσημη υποδοχή στο δημαρχείο όπως και συναυλία με την ορχήστρα «Βασίλης Τσιτσάνης». Πάντως το οριστικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.
Ο Κώστας Παπαναστασίου
Ποιος είναι όμως ο Κώστας Παπαναστασίου;

Ο Κώστας Παπαναστασίου γεννήθηκε στην Καρδίτσα. Σήμερα το στέκι του το γνωστό Terzo Mondo που σημαίνει «τρίτος κόσμος», αποτελεί το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό στέκι του Βερολίνου και ένα σημείο επαφής των κάθε λογής αντιστασιακών από τον καιρό της δικτατορίας.
Ο ίδιος αφού έκανε ένα σύντομο πέρασμα από την Αυστρία κατέληξε το 1956 στη Γερμανία όπου εξακολουθεί να διαμένει. Σπούδασε αρχιτεκτονική και υποκριτική, ενώ δηλώνει υπερήφανος για το ότι έχει συμβάλει και στη διάδοση του ελληνικού τραγουδιού μέσα από σειρά συναυλιών σε φημισμένες αίθουσες του γερμανόφωνου χώρου τις οποίες συνεχίζει ως σήμερα.
Είναι παράλληλα επιχειρηματίας καθώς εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί τη γνωστή στο Βερολίνο ταβέρνα/γκαλερί «Τerzo Μondo», πόλο έλξης για τον πνευματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της γερμανικής πρωτεύουσας. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες του σπουδαίου σκηνοθέτη Μπέρνχαρντ Βίκι, ενώ ως το 2001 ο Κώστας Παπαναστασίου πρωταγωνιστούσε στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Lindenstrasse», ερμηνεύοντας τον ρόλο του Έλληνα Παναγιώτη Σαρικάκη.

Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.