Η κρίση χτύπησε και την ημέρα των ερωτευμένων


Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι από οικονομικής άποψης και οι περισσότεροι καταναλωτές να μετρούν τα λίγα ευρώ που έχουν στις τσέπες τους ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν το καθήκον τους.
Όλα τα παραπάνω αφορούν τη χθεσινή γιορτή των ερωτευμένων ή αλλιώς του Αγίου Βαλεντίνου όπως συνηθίζουν να
 την αποκαλούν οι περισσότεροι η οποία υπό άλλες συνθήκες θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για αγορά δώρων και κατά συνέπεια κίνηση της τοπικής αγοράς.
Μπορεί αυτό να μην συνέβη όπως τα προηγούμενα χρόνια και φέτος ωστόσο οι Τρικαλινοί καταναλωτές τίμησαν, έστω και με τις ελάχιστες οικονομικές δυνάμεις που πλέον διαθέτουν, την παράδοση και μπήκαν στα καταστήματα αγοράζοντας διάφορα δωράκια κυρίως μικρά για το έτερόν τους ήμισυ.
"Πεσμένη" η κίνηση στα ανθοπωλεία
Συνομιλώντας με ιδιοκτήτη ανθοπωλείου στα Τρίκαλα δήλωσε επί λέξη προς τον "Π.Λ." "κάθε πέρσι και καλύτερα" για να εξηγήσει ότι φέτος η κίνηση στα ανθοπωλεία είναι αρκετά περιορισμένη καθώς οι Τρικαλινοί δεν έχουν δυνατότητα για να πραγματοποιήσουν μεγάλες αγορές και έτσι περιορίστηκαν μόνο σε συμβολικές με ελάχιστα χρήματα. "Το ποσοστό που θα είμαστε κάτω σε σχέση με πέρσι θα το γνωρίζουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) ωστόσο θα είναι πολύ χαμηλά και αυτό το ξέρουμε καλά από τώρα" ανέφερε χαρακτηριστικά άλλος ανθοπώλης ερωτηθείς σχετικά.
Χαμηλά και τα γλυκά
Το δεύτερο παραδοσιακά δώρο του Αγίου Βαλεντίνου τα γλυκά και ειδικότερα οι τούρτες σε σχήμα καρδιάς, δεν είχε και αυτό με τη σειρά του φέτος την τιμητική του καθώς φέτος πωλήθηκαν σαφώς λιγότερες τούρτες σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή γιορτή, αποδεικνύοντας έτσι με τον τρόπο αυτό το πόσο η οικονομική κρίση έχει "χτυπήσει" όλους τους εμπορικούς τομείς ακόμη και τους πλέον παραδοσιακούς. Έτσι βάσει των παραπάνω δεδομένων είναι φανερό ότι η οικονομική κρίση επηρέασε για τα καλά και την ημέρα των ερωτευμένων οι οποίοι προτίμησαν να παραμείνουν στα σπίτια τους και να γιορτάσουν οικιακά, μιας και τα καταστήματα; διασκέδασης της ευρύτερης περιοχής δεν είχαν προγραμματίσει να διοργανώσουν διάφορες γιορτές και σόου όπου γινόταν τις προηγούμενες χρονιές μιας και ήταν πραγματικά αβέβαιο το αν θα γέμιζαν τις αίθουσές τους με κόσμο ο οποίος θα πήγαινε εκεί να διασκεδάσει.
Τα κοσμήματα
Πάντως ορισμένα καταστήματα της πόλης των Τρικάλων με κοσμήματα και αξεσουάρ κατέβασαν τις τιμές μέχρι και σε ποσοστό 50% ώστε να προσελκύσουν πελάτες και να μπορέσουν να λάβουν έστω και προσωρινή οικονομική ανάσα στους δύσκολους καιρούς που περνάει η αγορά. Όπως και να έχει οι έμποροι θα κάνουν σήμερα και τις επόμενες ημέρες "ταμείο" για την κίνηση στην γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου η οποία σημειωτέον δεν είναι της ορθόδοξης αλλά της καθολικής Εκκλησίας εορτή καθώς χθες το ορθόδοξο ημερολόγιο ανέγραφε "Οσίων Αυξεντίου, Αβραάμ και Μάρωνος".
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.