Η αποφασιστικότητα των Καρδιτσιωτών και η δική μας αβελτηρία


Προχωρούν οι διαδικασίες για αεροδρόμιο στο γειτονικό Νομό – Συζήτηση χωρίς αποτέλεσμα στο Νομό Τρικάλων
Ό,τι δεν μπόρεσαν να κάνουν Γερμανοί επενδυτές, βουλευτές, δήμαρχοι, νομάρχες και τόσοι άλλοι μεγαλοσχήμονες στα Τρίκαλα, το κάνουν στην Καρδίτσα αθόρυβα, αλλά αποτελεσματικά μια χούφτα αιρετοί.

Ό,τι δεν έγινε με το αεροδρόμιο «Μετεώρων» στον πρώην δήμο Φαλώρειας το κάνουν στην Καρδίτσα, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία ενός αεροδρομίου το οποίο θα εξυπηρετεί επιβάτες, αλλά πρωτίστως τις μεταφορές αγροτικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού.
Αυτό τουλάχιστον, αποδεικνύουν οι εξελίξεις. Στον πρώην Δήμο Κάμπου, χωροθετήθηκε μια έκταση ως πεδίο προσγείωσης μικρών αεροσκαφών και τείνει να εξελιχθεί σε μικρό αεροδρόμιο.
Οι διαδικασίες μάλιστα, όχι απλώς προχωρούν, αλλά επισπεύδονται. Το Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, την περασμένη εβδομάδα, ενέκρινε την οριστική μελέτη που αφορά στη σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης για την κατασκευή μικρής κτιριακής εγκατάστασης στο αεροδρόμιο. Μετά από αυτό ανοίγει ο δρόμος για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου και την κατασκευή του. Ο Δήμος Καρδίτσας βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης μέσω κάποιου προγράμματος που τρέχει. Αν αυτό δεν καταστεί εφικτό το κόστος που δεν θα ξεπεράσει τα 150.000-170.000€ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους.
…Αλλά η εξεύρεση πρόθυμων επενδυτών δε θεωρείται άπιαστο όνειρο παρά τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες. Και γιατί να μη βρεθούν ιδιώτες που θα το χρηματοδοτήσουν; Άλλωστε, ο προγραμματισμός για το «αεροδρόμιο των Μετεώρων» που μπορεί τώρα να γίνει «αεροδρόμιο Καρδίτσας» δεν ήταν αστήρικτος από επιχειρήματα για τη βιωσιμότητά του. Τι δεν έχουμε, ως Δυτική Θεσσαλία; Μήπως δεν έχουμε μνημεία για να φέρουμε τουρίστες ή δεν έχουμε αγροτικά προϊόντα (κηπευτικά εν προκειμένω) για να εξάγουμε;
…Αλλά και να μην έχουμε στις ποσότητες που απαιτούνται, σίγουρα μπορούμε να αποκτήσουμε, αν υπάρχει έστω ένα μικρό ψήγμα ειλικρίνειας στις δηλώσεις των κυβερνώντων περί αναδιάρθρωσης της γεωργίας για να καταστεί αυτή ανταγωνιστική στις διεθνείς αγορές.
Μπορεί όλα αυτά να μοιάζουν υπερβατικά, αλλά στην Καρδίτσα προχωρούν, ενώ στο Νομό Τρικάλων, συζητούνται πεδία προσγείωσης, παλαιότερα στην περιοχή του Δήμου Φαλώρειας και τώρα στην Πύλη και στην Καλαμπάκα, αλλά στις πράξεις, όπως συνήθως χωλαίνουμε…
Μοιραστείτε στο Google Plus

About PAPARATZANEWS

Άμεση ενημέρωση για όλα όσα συμβαίνουν στο ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ και σε όλο το δήμο Τρικάλων · νέα, ειδήσεις και εκδηλώσεις ζωντανά έγκυρα.